ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Selbu:

Stiller ut kunst på Galleri Kulviksvingen

Bak fra venstre: Lærer Solbjørg Langnes, Vilde Handegaard Larsen, Nahla Valli-Rygg, Ingeborg Eggen.
Foran: Emma Hårstad, Gharam Racid, Gina Løvø. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

40 elever ved visuell kunst på kulturskolen i Selbu skal dekorere galleriets vegger fra 11. mars.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvert år stiller elevene ut kunst i det som heter Kulturskoleuka, men pandemien har gjort det vanskelig også for dette arrangementet.

- Pandemien satte en stopper for utstillingen i 2020, så nå gleder vi oss veldig til å få stille ut det vi har laget, sier lærer Solbjørg Langnes.

Galleri for profesjonelle

Galleri Kulviksvingen og Neadaeln kunstforening er samarbeidspartnere med kulturskolen i dette prosjektet.

- Det er ganske hyggelig for oss å få stille ut der, i flotte, hvite omgivelser. Kunsten kommer virkelig til sin rett der, sier Langnes.

Populært tilbud

Totalt 40 elever går på tilbudet Visuell kunst i kulturskolen, noe som vil si at det blir mye kunst på veggene under utstillingen. Redesign, maling og tegning er noe av det man kan få se.

- Som kunstlærer synes jeg det er kjempeviktig å få stilt ut det du har laget. Det kan bety mye for flere å få se det som blir laget, man blir inspirert og det er alltid siste fase av en kunstprosess, sier Langnes.

Ingen vanlig åpning

Grunnet smittevern blir det ingen tradisjonell åpning av utstillingen, men galleriet er åpent over tid og det vil være anledning til å se kunsten selv om nasjonale retningslinjer følges.

ANNONSE