ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sterkt poeng på vanskelig bortebane for Blink

Mats Lillebo åpnet målkontoen i første serieomgang. Foto: Per-Erik Ofstad

Mats Lillebos berget poenget i bortekampen mot Fredrikstad med et velplassert hodestøt 18 minutter før full tid. Til tross for at hjemmelaget hadde ballen klart mest, så viste sjansestatistikken at Blink kunne tatt med seg alle tre poengene hjem til Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 08:41

ANNONSE
Annonse

Stjørdals-Blink gikk knallhardt ut og sjokkerte Fredrikstad med å ta ledelsen allerede etter fire minutter. Mats Lillebo spilte igjennom Jørgen Solli på venstrekanten, og Solli slo hardt inn foran mål. Der vant Sondre Stokke duellen og satte ballen sikkert i mål.

Noen minutter senere satte Lillebo ballen kontant i mål, men ble avvinket for offside. Synd, for dette kunne helt klart vært en kandidat til årets mål.

Fredrikstads snuoperasjon

Minutter senere utlignet Fredrikstad på et skudd fra spiss vinkel, og lagene var like langt igjen. Det første kvarteret var preget av to lag som benyttet enhver anledning til å gå i angrep.

Etter hvert tok hjemmelaget mer styringen i banespillet, uten at de klarte å skape de helt store sjansene. Minutter før lagene skulle gå til pause satte Fredrikstad inn enda et mål, og kunne derfor gå til pause med ledelse.

Sterk andreomgang

Andreomgangen startet som førsteomgangen hadde vært, der Fredrikstad hadde ballen mens Blink skapte de største sjansene. Mats Lillebo kom til flere store sjanser, men hadde ikke marginene på sin side.

Etter 70 minutter var passert må Lillebo ha fått med seg at det var bevegelse på benken, for da Kjetil Holand Tøsse slo et godt innlegg fikk Lillebo styrt ballen inn med et vakkert hodestøt til 2-2! Dette ble det siste Lillebo gjorde før han ble byttet ut til fordel for Ole Kristian Rødahl.

Fredrikstad satte inn et massivt press mot slutten, men evnet ikke å sette ballen i mål. Oppgjøret endte derfor 2-2, og ut fra sjansestatistikken er det faktisk hjemmelaget som kan si seg mest fornøyd med det resultatet.

– Hadde du spurt meg før kampen hadde jeg jublet for ett poeng. Men slik kampen utviklet seg og med den andre omgangen vi gjennomførte, ergrer jeg meg litt over at vi ikke får tre poeng. Vi var klart nærmest, og det er gøy å se at kampplanen fungerer, sa Blink-trener Snorre Lillebo til Eurosport rett etter kampen.

I podkasten vår «Tett på ballen» hadde vi besøk av Eurosport-kommentator Dag Alexander Gamst før kampen. Han tippet 2-0-seier til hjemmelaget, Arild tippet 2-1 til hjemmelaget, mens Erlend var overbevist om at Blink ville sikre en sterk borteseier 1-2. Podkasten kan du høre ved å trykke her, eller ved å søke opp «Tett på ballen» der du hører podkast.

Blinks neste hjemmekamp er mot Sandnes-Ulf mandag 11. april kl. 18.00. Vi sender kampen, og sendingen vår starter kl. 17.00.

Nøkkelord

ANNONSE