Nea Radio

Sterk tilbakegang for NRK

Konkurrent: Nea Radio er NRKs største konkurrent i kjerneområdene. – Vi jobber hardt for å være et reelt alternativ til NRK Trøndelag, sier ansvarlig redaktør Andreas Reitan. Foto: Anne Gundersen

I løpet av ett år har NRK hatt en tilbakegang i antall lyttere fra 51 til 38 prosent i Midt-Norge. Lokalradioene fosser fram.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I løpet av det siste året har NRK opplevd en markant tilbakegang i antall lyttere i Midt-Norge.

I følge Trønder Avisa er nedgangen fra 51 prosent til 38 prosent, mens lokalradioene i regionen totalt sett har 14 prosent av lytteroppslutningen, viser tall fra Kantar TNS.

Kartlegger

Nea Radio er den kanalen som har størst andel av daglige lyttere i sine målte kjerneområder.

– Dette skyldes i all hovedsak rikskanalenes overgang til DAB, mener ansvarlig redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan. Han forteller videre at fra 1. januar vil Nea Radio starte målinger som kartlegger oppslutningen blant kanalens omlag 337 000 potensielle lyttere.

– Da får vi vite hvor godt vi faktisk treffer publikum.

Nyhetsbasert

Nea Radio er en nyhetsbasert radiokanal.

– Vi er opptatt av å holde publikum oppdaterte. I tillegg til 15 daglige nyhetssendinger, har Nea Radio bred dekning av lokalt næringsliv, kultur, musikk og politikk. Ingen annen trøndersk medieaktør har tilsvarende redaksjonell dekning av kommunestyre- og formannskapsmøter i kommunene våre. I tillegg har vi ukentlige debattprogram og livesendinger fra en rekke arrangement rundt omkring i distriktet vårt, noe som viser seg å være svært populært blant våre lyttere.

Vindu

Reitan sier at Nea Radio kjenner sin besøkelsestid og satser sterkt på å benytte det vinduet overgangen til DAB representerer.

– Enda har bare tre av ti DAB i bilen, noe som betyr at vi er en av få kanaler man får inn på FM. Å sende på flere plattformer var et fornuftig valg, selv om det øker kostnadene. Nea Radio jobber hardt med å utvikle oss til å bli et foretrukket alternativ også etter at flere får DAB-tilgang i bilen.

Nea Radio har samarbeidet med NRK i mange år

– Det er et samarbeid vi ønsker å utvikle videre. Vi har samarbeidet med NRK siden 1995 og produserer fortsatt saker, bilder og film for hverandre. At NRK etter overgangen til DAB mister lyttere kom ikke som noen overraskelse. Her får bare NRK og Nea Radio ha is i magen og fortsette utviklingen av et godt redaksjonelt produkt. Dessverre for NRK har de ikke FM å støtte seg på lenger.
Uavhengig av plattform; Nea Radio er Norges mest populære lokalradio og tar mål av seg til både å være et alternativ til NRK Trøndelag i tillegg til å være en samarbeidspartner.

Overgang

Redaksjonssjef Vegard Wold i NRK, sier til Trønder Avisa at han ikke kjenner til de nøyaktige tallene, men at han er klar over at det har vært en nedgang i lyttertallene.

– Her spiller naturligvis overgangen til DAB en rolle siden mange ikke har muligheten til å høre på oss når de kjører bil.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...