ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Satser i Nordland

Stensaas Reinsdyrslakteri ekspanderer

Arnstein og Johanne Stensaas satser i Nordland. Foto: Astrid Brennmoen

Etablerer en egen avdeling i Hattfjelldal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2019 kl 18:29

ANNONSE
Annonse

Stensaas Reinsdyrslakteri AS fra Røros har bygget opp og etablert en egen avdeling i Hattfjelldal i Nordland.

Mandag 30. september kl. 11.00 er det offisiell åpning av det nye slakteanlegget og viltmottaket.

Slaktebuss

I 2018 besluttet Stensaas Reinsdyrslakteri AS å plassere sin innkjøpte slaktebuss på Finnmomyra i Hattfjelldal for å videreutvikle slaktebussen til å bli et stasjonært anlegg for slakting av reinsdyr.

– Her er det gjort et grundig grunnarbeid før slaktebussen ble stasjonert på tomten, samt at bedriften har bygget et nytt og flott trø-anlegg knyttet til slakteanlegget for å trygt kunne ta i mot reinsdyr til slakting og sørge for god dyrevelferd. I tillegg har de siden våren 2019 jobbet med utbygging av et viltmottak knyttet til slakteanlegget, og på åpningsdagen skal forhåpentligvis alt være klart til å ta i mot det første dyret, heter det i en pressemelding fra Stensaas Reinsdyrslakteri.

Mange har bidratt

Daglig leder ved slakteriet Johanne Stensaas, sier at flere aktører har gjort satsingen mulig, deriblant Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Hattfjelldal Kommune.

– Alle disse har bidratt med vesentlig og god økonomisk støtte som har betydd utrolig mye for prosjektet. I tillegg har vi mange dyktige folk med på laget, både i form av slaktemannskap, håndverkere, rådgivere og andre bidragsytere som har vært gode lagkamerater og hjulpet oss med å realisere prosjektet, sier Stensaas som også sier at reinnæringen har bidratt til satsingen

Hør intervju med Johanne Stensaas her:

Nøkkelord

ANNONSE