Nea Radio

Stengte grenseovergangssteder i Trøndelag og oppdatering i unntaksgrupper

PASSER PÅ: Politiet lover innrense- og personkontroll langs grensen mot Sverige i Trøndelag. F.v: Andre Rype og Aleksander Johnsen Felløy Foto: Henrik Einangshaug

Fra midnatt er det innskjerping på reglene for grensepassering.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Politiet minner i en pressemelding torsdag kveld, om innskjerping i innreisereglene til Norge fra og med midnatt.

Dette kom fram under en pressekonferanse regjeringen regjeringen holdt onsdag.For Trøndelag politidistrikt betyr dette at det fortsatt kun er tre godkjente og lovlige grensepasseringssteder.   • Vauldalen på FV 31 (smittetest for reisende fra kl. 08 – 12)

  • Storlien på E14


* Trondheim lufthavn VærnesPå disse tre grenseovergangene er det innført teststasjon for obligatorisk Covid-19 test. De andre grenseovergangene er juridisk stengte og ulovlige å bruke.

Oppdaterte unntaksgrupperGrensen er stengt for alle som ikke bor i Norge, med noen unntak. Regjeringen har varslet innskjerping i unntaksgrupper for grensepassering. Dette vil blant annet innebære at dagpendlere som ikke er norske, ikke lenger vil få passere grensen.

Mer oppdatert informasjon finner du på regjeringens hjemmesider.

De nye reglene vil i utgangspunktet gjelde for to uker fremover.Bøter for ulovlig passeringPolitiet avslutter pressemeldingen med at de vil gjennomføre kontrollaktiviteten på alle grenseovergangsstedene. Ulovlige grensepasseringer straffes med bøter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...