Nea Radio

Korona:

Stengte grenseoverganger

STENGT: Stenger grenseoverganger. Foto: Illustrasjonsfoto

I dag stenger grensa mellom Norge og Sverige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2020 kl 08:51

Røros kommune informerer:

I Statsministerens pressekonferanse lørdag ble det angitt flere tiltak for å begrense koronasmitten i Norge. Ett av disse punktene var stenging av grenseovergangene mot Sverige.
Politiet vil i løpet av dagen i dag, mandag den 16. mars, stenge grenseovergangen på Fv31 i Vauldalen. Kun de med et strengt behov får tillatelse til å krysse grensen. Alle andre vil få pålegg fra politiet om å snu.

Unntak

Noen får likevel tillatelse til å passere. Relevante unntak for næringslivet er:

Arbeidspendlere (ikke pendlere som har arbeid innen helse og omsorg)
Transport for næringslivet mellom Norge og Sverige

Ved at varetransport tillates blir det særlig viktig at hver enkelt bedrift er bevisst på at sjåfør og eventuelle andre personer som er med transporten er en potensiell smittekilde. Sammenlignet med Norge har Sverige kun innført minimale tiltak for å begrense smitten av koronaviruset. Det er veldig viktig at alle bedrifter tar grep og sikrer at smittefaren reduseres til et minimum:

Dersom det er mulig skal ikke sjåføren og eventuelt følgemannskap få tilgang til bedriftens lokaler.
Må sjåføren inn i bedriften: Sørg for at personen spriter hendene
Rengjør alle flater personen har vært i kontakt med.
Hold ansatte på god avstand.

Dersom bedriften må ha besøk fra Sverige for å holde virksomheten i gang (f.eks teknikere eller andre funksjoner som ikke kan løses over internett), må bedriften sette i verk strenge smitteverntiltak:

Skill personen fysisk fra de øvrige ansatte
De som må oppholde seg i samme rom skal holde god avstand til hverandre
Ikke spis i samme rom som personen
Bruk sprit på hendene
Rengjør alle flater som personen har vært i kontakt med

Danmark har allerede stengt sine grenser. For besøk fra andre land enn Norden gjelder kravene om 2 ukers karantene.

Røros kommune legger ut løpende oppdateringer på sine nettsider. Informasjon om stenging av grenseovergangen på Fv 31 finnes her:

https://roros.kommune.no/aktuelt/i-morgen-stenger-grenseovergangen-mellom-norge-og-sverige/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...