Nea Radio

Korona kultur:

Stenger treningssenteret - hjelper andre

Velger å gi tilbake: Lillesand treningsstudio må stenge dørene. I stedet for å sitte å sture, velger innehaver Øystein Lillesand å heller hjelpe andre. Foto: Privat

Øystein Lillesand er blant dem som blir rammet av krisen. Treningssenteret hans i låven på Midtsand må stenge. Selv velger han å hjelpe andre for å få tiden til å gå.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Øystein Lillesand har holdt folk i Malvik i form i over 20 år, men nå er dørene stengte.

– Det er veldig rart, sier innehaveren av Lillesand Treningsstudio.

– Jeg er vant med å jobbe hele tiden, men nå er det ikke mye som skjer.

Han har imidlertid funnet en måte å få tida til å gå på.

– Jeg fant ut at jeg kunne tilby hjelp til de som trenger det, sier Øystein.

– Så jeg har lagt ut på Facebook at jeg stiller meg til disposisjon for dem som trenger det, enten det gjelder for å handle mat, kjøre ved eller hva det skal være.

Saken fortsetter under lydfila:

Sitter langt inne

Øystein opplever at det sitter langt inne hos folk å be om hjelp.

– Jeg må nesten insistere, ler han og sier videre at han tror at folk ikke har lyst til å være til bry.

– Men dette er ikke tiden for å være stolt. Vi er sammen om dette og vi hjelper hverandre hvor og når vi kan. I tillegg til å tilby praktiske tjenester, har Øystein også lagt tilrette for at medlemmene kan få et tilpasset treningsprogram de kan gjøre hjemme.

– Det er viktig å holde seg i form, kanskje særlig nå når mange er svært isolerte. Jeg opplever at mange syntes dette er en fin ordning.

Opplever støtte

Selv opplever Øystein at han og treningsstudioet får støtte i lokalbefolkningen.

– Jeg tror det er mange som nå kjenner litt ekstra hvor godt det er å ha et lokalt treningssenter, sier Øystein og forteller at han faktisk har fått økt medlemsmassen etter at regjeringens tiltak for å begrense smitte trådte i kraft.

– Det er virkelig rørende. Folk registrerer seg og Vippser inn hele årsbeløp for å være med å bidra til at treningssenteret kan bestå. Det er nesten ikke til å tro.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...