Nea Radio

Stjørdal nå:

Stenger skoler og barnehager med umiddelbar virkning

Stenger: Stjørdal stenger alle skoler og barnehager med umiddelbar virkning. På bildet: konstituert kommunedirektør i Stjørdal, Tore Rømo, ordfører Ivar Vigdenes og kommuneoverlege, Leif Edvard Muruvik Vonen. Foto: Anne Gundersen

Fra i morgen torsdag stenger alle skoler og barnehager i Stjørdal kommune. Folk anbefales å jobbe hjemmefra og å unngå sosiale sammenhenger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 10:08

I et ekstraordinært formannskapsmøte i Stjørdal i ettermiddag, ble det besluttet å stenge alle skoler, barnehager, ungdomsklubber og andre offentlige arenaer med umiddelbar virkning. Alle offentlige arrangement, som idretts- og kulturarrangement blir også pålagt avlyst.

– Dette er et preventivt virkemiddel og er ikke på grunn av akutt smitte, sier kommuneoverlege, Leif Edvard Muruvik Vonen.

– Dersom vi lever normalt kommer vi i situasjonen at vi smittes av folk som enda ikke har symptomer. For å begrense tilgangen på virus, må vi skjerme oss, fortsetter han i møtet som foregikk over telefon i ettermiddag.

– Dersom vi får ned antallet smittede i sin helhet får vi også ned antallet veldig syke. Han understreker at de ikke enda vet om tiltakene kommer til å virke.

– Dermed kan vi muligens begrense overbelastning på helsesektoren.

Venter reaksjoner

Ordfører Ivar Vigdenes ledet møtet og sa at det var en tung avgjørelse å ta å gå så drastisk til verks.

– Vi er klar over at dette kommer til å ramme foreldre til over 4000 barn i kommunen når det gjelder å kunne gå på jobb.

– I ettertid kan vi risikere å få kritikk for å ha gjort for store inngripen i folks liv. På den annen side kan vi også muligens ha klart å bremse viruset noe.

Tidsperspektiv

Foreløpig gjelder stengingen til over førstkommende helg.

– Deretter tar vi stilling til en videre tidsramme, sier Ivar Vigdenes som understreker at det å unngå tett kontakt med mennesker ikke betyr det samme som karantene.

– Men rådet er å utvise den største forsiktighet om man må ut.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...