Nea Radio

Jan Håvard Refsethås har viet all sin tid til politikken de siste åtte åra. Nå gleder ordføreren i Holtålen seg til nye utfordringer. Foto: Marit Manfredsdotter

Stenger grinda for politikken

Ordfører Jan Håvard Refsethås i Holtålen ser fram til å slippe politikken. – Jeg skal ikke inn i noe fast ansettelsesforhold igjen. Jeg har nok å gjøre og satser på å bli frilanser - mest for egen del, sier ordføreren, som har varslet nominasjonskomiteen om at han ikke vil stå på valgliste for kommunevalget neste år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2018 kl 00:15

Politikerkarrieren startet ganske tilfeldig da Refsethås ble spurt om han ville stille på liste til kommunevalget i 2007. Han stilte på 12. plass på Senterparti-lista. Etter å ha fått flest personstemmer gikk han rett inn i kommunestyret.

Historisk valg i 2011

Fire år senere ga valgresultatet i Holtålen Felleslista og Høyre et klart flertall og partiene inngikk et valgteknisk samarbeid. Arbeiderpartiet ble vippet vekk fra ordførerstolen for første gang på 104 år.

Refsethås ble valgt som varaordfører, en posisjon han rakk å ha en kort stund før han ble satt inn som ordfører mens Heidi Greni var på Stortinget. I 2015 ble Refsethås gjenvalgt som ordfører.

Saken fortsetter under bildet

– Politikken har tatt mye av min tid i disse åra. Nå skal jeg bli frilanser og drive med mine egne prosjekter, sier Jan Håvard Refsethås. Foto: Marit Manfredsdotter

– Åtte år er nok

– Åtte år som ordfører og 12 år i formannskap er nok. Det du ikke har fått utretta i løpet av den perioden blir krevende å få gjort de neste åra. Jeg håper at nye krefter ønsker å ta over.

Refsethås sier formannskapet og kommunestyret har utrettet mye de siste åra.

– Vi ble satt på prøve under flommen, og når vi ser tilbake, har vi fått til mye. Det er bygd mye nytt. Vi har fått til Hovet, vi har bygd oppvekstsenter i Haltdalen og omsorgsleiligheter. Neste år skal vi flytte kommunehuset til ledige lokaler på sykehjemmet. Vi har fått utrettet mye til tross for at vi har hatt begrenset økonomi.

Krevende uten store kontroverser

Refsethås sier det har vært mange krevende saker i politikken uten store kontroversielle avstemninger.

– Vi har fått til brukbare avgjørelser til enhver tid, sier han.

–Viktig å være seg sjøl

Nå håper Refsethås det finnes førstekandidater på listene neste år som har lyst og tar utfordringen med å være ordfører.

– Blir man valgt så må man være seg sjøl og være litt ydmyk for systemet og velgerne og samtidig samarbeide med de øvrige politikerne i formannskapet og kommunestyret.

–Hyggelig å være vertskap for Kongen

Refsethås sier han har opplevd mye spennende som ordfører.

– Det var tragisk da flommen kom, men det førte til at vår kjære Konge kom på besøk 30. april 2012, og det var første gang på 139 år at det var et kongebesøk i Holtålen. Å få lov til å være vertskap for Kongen i fire og en halv time var en opplevelse du aldri glemmer.

I 2014 var det 200-årsjubileum for 1814. Da var ordførerne på Slottet. Det var også en spesiell opplevelse som du tar med deg videre. Så er det de andre dagene der du må brette opp ermene og gjøre så godt du kan. Det er flest hverdager som ordfører også, sier Jan Håvard Refsethås.

Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...