Nea Radio

Koronaviruset:

– Steng skolene!

KORONA: Ivar Østby (til venstre) og Jakob H. Tidemann, ber Røros kommune om å stenge skoler og barnehager.

Røros AUF med klar oppfordring.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 09:56

Røros AUF oppfordrer i en pressemelding at Røros kommune følger mange av de andre kommunene i Norge, og stenger skoler og barnehager for ikke å skape større smittearenaer.

– Europa preges i dag av et utbredt sykdomsbilde. Smitten har økt dramatisk de siste døgnene, og i Oslo er situasjonen uviss. Selv om man ikke skal blåse opp situasjonen, så skal man ikke undervurdere det å være føre var. I Røros kommune har man en høy andel eldre, og mange av disse er jevnlig i kontakt med elevene på Røros sine mange skoler. I sammenheng med dette, og et ønske om å holde smittespreden på et kontrollerbart nivå, ønsker vi å stenge skoler og barnehager i kommunen.

Det er et jevnt utbredt ønske om at alle i samfunnet skal gjøre sin del, og et viktig aspekt av dette er å sikre at vi ikke skaper større smittearenaer. En skole, hvor mennesker treffer hverandre hyppig og er i tette rom over lengre perioder med tid er neppe det ideelle scenario for en befolkning som ønsker å holde tilbake koronaviruset.

Derfor ønsker Røros AUF å følge i en rekke andre kommuners fotspor og stenge alle kommunens skoler og barnehager. Vi ønsker i tillegg å utvide vaktene til kommunens egen koronatelefon på en slik måte at at den dekker et helt nødvendig behov. At telefonen i dag kun er tilgjengelig fra 9-15, og kun på ukedager, blir for risikabelt når oppgaven er å fange og hindre smitte.

Ivar Østby, Skole- og arbeidsansvarlig i Trøndelag AUF

Jakob H. Tidemann, Leder i Røros AUF

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...