Nea Radio

- Stem for et grønt og rettferdig Selbu!

SV-TOPPENE: Mona Synnøve Fremstad, Gro Mari Engen Hanem og Åsmund Sjøberg. Foto: Selbu SV

- Vi er det partiet som tydeligst drar politikken i Selbu mot venstre, og som er mest realitetsorientert og handlekraftig når det gjelder klima og naturvern, skriver Selbu SV.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I forrige ukes leder i Selbyggen kunne vi lese observasjonen om at det tilsynelatende er slik at SV vil gå litt lenger i en del saker enn de andre partiene. Dette stemmer nok langt på vei. Vi er det partiet som tydeligst drar politikken i Selbu mot venstre, og som er mest realitetsorientert og handlekraftig når det gjelder klima og naturvern. Men hvorfor er det så viktig å ha ei sterk venstreside i lokalpolitikken?

SV er for et sterkt lokaldemokrati, og mot sentralisering 

Vi mener at Selbu skal bestå som egen kommune. Innbyggerne i Selbu må få fortsatt få ha ha så stor påvirkning som mulig på det samfunnet vi lever i, og ha nærhet til velferdstjenestene. Regjeringa jobber fortsatt for ytterligere kommunesammenslåing, så vi kan ikke ta for gitt at kampen er over i denne saken. Vi ser regjeringas undergraving av lokaldemokratiet i flere saker, for eksempel forslaget om karakterbasert opptak til videregående skole. Dette vil frata fylkene muligheten til å organisere inntakene selv og kan medføre at nærmiljøprinsippet forsvinner. Da har man skapt rom for eliteskoler, og at elever med noe svakere karakterer fra ungdomsskolen må reise langt fra hjemmet for videregående opplæring. Det ønsker vi ikke!

SV er mot privatisering

Oppgaver som omsorg, helse og skole løses best i fellesskap og skal ikke være varer på et marked. Vi vil jobbe for at unger har nok trygge voksenpersoner i barnehagen, og at elevene på grunnskolen har nok kvalifiserte lærere som har tid til hver enkelt. Eldre på sykehjemmet må få individuelt tilpassa omsorg og pleie for å nå målet om best mulig livskvalitet. Vi får bedre offentlige tjenester når vi lytter til brukerne og de ansatte, sikrer høy nok grunnbemanning, solid kompetanse og sørger for i størst mulig grad faste hele stillinger. Konkurranseutsetting og privatisering er en ansvarsfraskrivelse; de store fellesoppgavene må først og fremst være et offentlig ansvar.

SV er for et arbeidsliv med faste, hele stillinger

Svekkelsene Høyre- og Frp-regjeringa gjorde med arbeidsmiljøloven har bidratt til at flere arbeidstakere enn før må jobbe i midlertidige stillinger og utrygge jobber. Dette vil SV jobbe i mot. Selbu SV vil derfor være en pådriver for å forsterke arbeidsmiljøloven og sikre at flest mulig er fagorganisert. Selbu kommune er kommunens største arbeidsgiver, og kommunen sin oppgave er å gi arbeidstakerne et godt og givende arbeidsliv, med trygge rammer og stor grad av medbestemmelse. Kompetansehevende tiltak som f.eks opplæring i arbeidsverktøy som taes i bruk bør det settes av tid og ressurser til, slik at verktøyene blir brukt slik de er tenkt. Kompetansekartlegging bør brukes aktivt slik at arbeidsgiver ser hvilke kompetanse en har som kan brukes på riktige arbeidsoppgaver. Kommunen må sørge for kompetansehevende tiltak som er i tråd med lovverket innenfor kommunal sektor. 

SV er for mangfold og inkludering

Menneskelig mangfold er en ressurs for bygda; ei mangfoldig bygd er ei dynamisk bygd. Kommunen har et ansvar for å tilrettelegge for god livskvalitet og en meningsfull hverdag for alle - også de som har særskilte behov eller står i fare for å falle utenfor i samfunnet. Det er viktig for oss at kommunen stimulerer til økt aktivitet for alle, at tjenestene innenfor psykiatri og rus forbedres, og at tilgjengelighet prioriteres høyt i kommunale bygg, aktiviteter og arrangementer. Vi vil jobbe for at alle skal føle seg inkludert i fellesskapet, og imot stigmatisering og segregering. Selbusamfunnet skal være et samfunn for alle. 

SV er for utjevning av økonomiske og sosiale forskjeller

Forskning viser at det er en fordel for hele samfunnet at forskjellene er så små som mulig. I samfunn med store forskjeller får de rikeste mer makt, innbyggerne stoler mindre på hverandre, og den sosiale mobiliteten minker. Forskjellene i Selbu er ikke veldig store foreløpig, men de øker for hvert eneste år. Det gjør også andelen fattige. Vi kommer derfor blant annet til å jobbe for at barnetrygden ikke blir trukket fra sosialstønaden. Barnetrygd skal ikke være en del av et slikt beregningsgrunnlag!

SV tar klima og miljø på alvor

Selv om kommunestyret stemte nei til utbygging i Kjeldstadfossen og til ytterligere storskala vindkraftutbygging, må vi fortsatt holde presset oppe imot ytterligere vannkraft - og vindkraftanlegg. Vi vil jobbe for å ta vare på dyrkamark, skog, sjøen og vassdragene våre. Vi vil være pådrivere for satsing på bærekraftig fornybar energi; opprusting av eksisterende vannkraftverk, solceller på kommunale takbygg og fremtidige næringsbygg, jordoppvarming, biomasse, fossilfrie kommunale biler. Vi setter bevaring av artsmangfold og bærekraftig arealbruk høyt.

SV er for større handlingsrom for kommunen

En av de største utfordringene i lokalpolitikken er at regjeringa har kutta i midlene til kommunene. SV sentralt har derfor foreslått å styrke kommunesektoren med 5,5 milliarder kroner mer i 2020 enn det regjeringen foreslo i kommuneproposisjonen. Denne prioriteringa er mulig fordi vi vil prioritere velferd over skattekutt til dem som har mest fra før. Med SVs kommuneøkonomi vil kommunene dermed få et større handlingsrom enn i dag. Et sterkt SV, både nasjonalt og lokalt, betyr et tydelig rødgrønt Selbu. Det vil komme bygda til gode!

Gro Mari Engen Hanem, førstekandidat 
Åsmund Sjøberg, andrekandidat 
Mona Synnøve Fremstad, tredjekandidat
Selbu SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...