Nea Radio

Selbu:

Steinsmia gjenåpner i Vikvarvet

Elisabeth Sagfjæra foran den fantastiske utsikten de har fra gården. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Elisabeth Sagfjæra og Jonny Aftret åpner butikk på gården sin i Vikvarvet, en butikk som tidligere har hatt tilhold ved Jonsvatnet i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mange har kanskje hørt om Steinsmia som Hans og Brit Skaret drev i mangfoldige år i Trondheim. Et bredt utvalg av steiner, krystaller og mineraler solgte de til alle som var interesserte, om det var av geologiske interesse eller en interesse for det mer alternative i form av steinenes og mineralenes egenskaper.

Kjøpte opp bedriften

Sagfjæra hadde vært kunde hos Hans og Brit siden 90-tallet, og en dag hun var på besøk hos dem tok samtalen en interessant vri.

- Tilfeldighetene gjorde det sånn at jeg var på besøk og vi snakket om hva de skulle gjøre med bedriften sin ettersom de begynner å bli ganske voksne. For å gjøre en lang historie kort så spurte vi om å få kjøpe bedriften deres, rett og slett. Så, sånn ble det, sier Elisabeth.

Nå er Elisabeth og og Jonny i full gang med å restaurere sommerstua på gården for å få plass til alle gjenstandene i det som skal bli den nye Steinsmia. Varelageret fra den gamle Steinsmia var stort og består av smykker, tromlede steiner, store råsteiner, mineraler fra hele verden og mye mer.

Steinsmia Kulvik er for alle

Alle er velkommen til å besøke Steinsmia når den åpner, i følge Sagfjæra. Hun jobber mye med markedsføring for å få budskapet ut til flest mulig, og hun ønsker at alle som kommer skal ha en god opplevelse. Den unike lokaliseringen av butikken, på en høyde med utsikt utover både sjø og fjell, håper hun kan gi folk en totalopplevelse.

- Når man kommer hit får man kanskje en kaffekopp om man har lyst på det og slå av en prat, det skal være et godt besøk, sier hun.

På nåværende tidspunkt er håpet å få åpnet butikken en gang i juni, men det er vanskelig å komme med en eksakt dato for åpning i følge Elisabeth.

- Det er veldig mye arbeid som skal gjøres før vi kommer så langt.

Opplever økt interesse for steiner og mineraler

- Det virker som at det er flere og flere som er interessert i steiner og mineraler, sier Sagfjæra.

Om det er fordi hennes interesse for steiner og mineraler har økt at hun opplever det sånn vet hun ikke. Hun opplever at både menn og kvinner er kunder, og at det er stor spredning i alder på de som handler steiner og mineraler.

- Steinsmia Kulvik er for alle, uansett hvilken interesse du har for stein, sier hun.

Hør intervjuet med Elisabeth Sagfjæra her:

Her kan du se bilder av steiner og mineraler som finnes i butikken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...