Nea Radio

Steinar Nygaard fikk natur- og miljøprisen

TRØNDERSK MILJØ- OG NATURVERNPRIS: Per Flatberg (til venstre) og prismottaker Steinar Nygaard. Foto: Naturvernforbundet

Naturvernveteran Per Flatberg delt ut Trøndersk natur- og miljøpris 2018 på Litteraturhuset i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2018 kl 01:31

Trøndersk natur- og miljøpris tildeles i år Steinar Nygaard for sitt fremragende arbeid for natur- og miljøsaker gjennom en årrekke.
Prisen ble delt ut av miljøvernveteran Per Flatberg på Naturvernforbundet i Trøndelags førjulsmøte på Litteraturhuset i Trondheim

Juryen har bestått av Mads Løkeland, Anne Kolstad og Asle Hegge. I deres begrunnelse heter det at:

Steinar har vore ein klippe i natur- og miljøarbeidet gjennom mange år. Som leiar av Naturvernforbundet i Sør Trøndelag i 10 år, frå 2008 til 2018, og som mangeårig medlem av Naturvernforbundets landsstyre, har han sett natur- og miljøvernet ettertrykkeleg på Trøndelags dagsorden, med tallause lesarinnlegg, oppslag og intervju i aviser, TV, radio og mange engasjerande foredrag og innlegg på seminar, folkemøte og konferansar.

Det er også mange som møter den engasjerte miljørepresentanten på befaringar, der naturinngrep og nedbygging av matjord står på dagsorden, både når det gjeld vasskraft, vegbygging, og ikkje minste dei omfattande planane for vindkraft, som fører til stor nedbygging av viktige naturområde.

Steinar har stor arbeidskapasitet og engasjement, og har namnet sitt under tallause og sterke høyringsuttalar, og som jurist bidrar han til betre og meir slagkraftig bruk av lovverket for vern av natur og miljø.

Steinar har også sett spor etter seg på NTNU, der han har undervist mange om lovverket som rammar inn miljøforvaltinga, og miljøleiing og miljøkunnskap, og som representant i Trondheim bystyre var han prinsipiell og fast når det gjaldt miljø, og tok også spranget frå Senterpartiet til å opprette Bylista då det var nødvendig i eit forsøk på å redde den miljøvennlege trikken frå nedlegging.

Vi reknar med at trøndersk natur og miljø enno i mange år vil dra nytte av Steinars engasjement, kunnskap og kjærleik til naturen, og gratulerer med Trøndersk natur- og miljøpris 2018.

Tidligere vinnere

Trøndersk Natur- og miljøpris deles ut til enkeltpersoner, lag, foreninger, etater i Trøndelag, som har gjort en god innsats og stimulert til nytenkning og aktivitet innen området natur og miljø. I år deles den ut for 18. gang.

Den er tidligere tildelt:

Kåre Gullvik fra Kvikne,
Per Flatberg fra Inderøy
Lars Haltbrekken
Gunn Karin Gjuul fra Ørland
Idar Bransfjell fra Brekken
Ole Martin Dahle fra Flatanger
Børge Dahle fra Rennebu
Olav Nyrønning fra Holtålen
Kjell Derås, Levanger
Arvid Jåma fra Fosen
Biovarme AS v/Jostein Trøite, Skogn
Ingolv Dørum
Drageid Leirskole, Osen
Roald Evensen fra Holtålen
Ørland kommune
NSB-Trønderbanen
NRK-journalist Kjartan Trana
Mads Løkeland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...