Nea Radio

Steinar Bjerkestrand er død

Foto: Ola Dragmyrhaug

Den tidligere sognepresten i Holtålen gikk ut av tiden 16. november, 68 år gammel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2020 kl 23:32

Steinar Bjerkestrand var prest i Holtålen fra 1983 til 1991 og i tillegg til å være prest engasjerte han seg på seg på mange andre måter i kommunen, blant annet som formannskap og kommunestyrerepresentant, der han representerte SV.

Han er utdannet cand.theol. fra Teologisk Fakultet, ved universitetetet i Oslo høsten 1977 og ble ordinert til prest i Nidaros domkirke av biskop Tord Godal i desember 1978.

Bjerkestrand tjenestegjorde som marineprest ved Ramsund orlogstasjon, og hadde sitt første siviole presteembede som kapellan i Bodin fra 1980–82.

Deretter fulgte årene i Holtålen før han ble ansatt som som spesialrådgiver ved Nidaros Bispedømmekontorv og stiftskapellan I ved Hamar Bispedømmekontor i perioden 1991–1997.

Han var fra august 1997 direktør ved Hedmarksmuseet og Domkirkeodden, og la til rette for omdannelsen til Stiftelsen Domkirkeodden i 2003 og seinere Hedmark fylkesmuseum.

De sist årene av sitt arbeidsliv var Steinar direktør ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, der han gikk av med pensjon 31. oktober 2019.

GAMMELGÅRDEN: Steinar Bjerkestrand besøkte gamle tomter i Haltdalen i 2014 der han var hedersgjest i forbindelse med 200-årsmarkering for grunnloven. Foto: Per Magne Moan

Han har pastoralklinisk etterutdanning og har gjennomgått Den Norske kirkes Presteforenings utdanningsprogram i pastoral lederutvikling, med blant annet eksamen i personalpsykologi og ledelse.

Bjerkestrand var aktivt med i Den norske kirkes Presteforening i årene 1983–1993, der han var nestleder 1990–1991. Han har også hatt en rekke styreverv innenfor kultur, næringsliv og reiselivsorganisasjoner.

17. mai var han en av talerne ved Holtålen Kommunes nettsending 17. mai - en sending som ble produsert av FjellTV.

Han begraves fra Oppdal kirke onsdag 25. november og på grunn av virusrestriksjoner blir det bare plass til inviterte gjester.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...