Annonse
Nea Radio

Pressemelding fra Steinkjerfestivalen:

Ruben inntar Rismelen

Ruben. Foto: Steinkjerfestivalen

Fire nye artister er klare for Steinkjerfestivalen. I tillegg til Staysman tar Ruben, Sol Heilo og Mannskoret turen til bygdenes by.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Staysman, eller Stian Thorbjørnsen, har på få år blitt et fenomen. Fra starten som Paradise Hotell-deltager, via en lang og rølpete artistkarriere, til programleder for flere TV-show, har han blitt «allemannseie» i de norske hjem. Men det er som artist, på veien, at Stian trives best, og i 2022 feirer Staysman 15 år på veien.

– Det skal selvfølgelig ikke gå stille for seg. Staysman lover «100 % allsang, 100 % konfetti og 200 % rølp» når han inntar Rismelen. Og i bagasjen til Steinkjer har han lovet å ta med «den villeste pyroen noensinne». Dette blir garantert en opplevelse vi sent vil glemme, sier en opprømt Svein Bjørge.

Festivalsjefen er også svært godt fornøyd med de tre andre artistene som utfyller neste års line-up.

– Ruben har på kort tid befestet seg som et av Norges virkelig store pophåp med utrolige 350 millioner streams, forteller Bjørge om den unge artisten fra Bjarkøy.

Ruben. Foto: Steinkjerfestivalen

Til tross for en relativt ung karriere, kom suksessen raskt med Spellemannspris for «Årets låt» som høydepunkt. Debutsingelen «Walls» har over 80 millioner streams og monster hit’en «Lay By Me» klatret helt til topps på den norske radiolista, samt sterke topplisteplasseringer i hele Norden. Ruben har også samarbeidet med norske tungvektere som Kygo, Alan Walker og Arif.

– Ruben er svært ettertraktet som liveartist ikke bare i Norge, men i hele Norden og det er veldig spesielt at vi får Ruben til Steinkjer og Steinkjerfestivalen og det som blir hans eneste opptreden i Trøndelag neste sommer, forteller Bjørge.

Mannskoret har i utallige år hatt en trofast tilhengerskare som elsker deres særegne korsang og direkte humor. Så kom den prisvinnende filmen «For Vi Er Gutta» som har vært en kinosuksess både i Norge og utlandet. Filmen om dirigent Ivar og hans kamp mot kreften, som han til slutt taper, og kjemien og samholdet i koret, har truffet en nerve hos publikum i mange land. Nå kommer koret tilbake til Steinkjerfestivalen.

Multi-instrumentalisten, musiker, artist og låtskriver Sol Heilo gjorde internasjonal karriere
med bandet Katzenjammer i en årrekke. Med sin solokarriere har Sol fylt konsertsteder og kulturhus gjennom flere turneer og i juni 2021 slapp hun sitt andre soloalbum «Solstice». Hennes deltakelser på «Hver Gang Vi Møtes» fikk mye positiv oppmerksomhet og gjorde henne kjent for et bredt publikum.

Sol Heilo. Foto: Steinkjerfestivalen

– Sol Heilo er opptatt av å gi publikum en opplevelse som utfordrer alle sansene. Dette kommer frem gjennom at hun er sterkt involvert i alle deler av sin kunst. Hhun skriver låtene, lager bilder og musikkvideoer, designer sine egne t-skjorter og platecover og spiller utallige instrumenter. Hennes tilstedeværelse og formidlingsevne har gjort henne til en av landets mest populære artister. Vi er svært glade for å få vise steinkjerpublikummet dette, avslutter Svein Bjørge.

Annonse