Nea Radio

Status fv. 30

INNFORMERTE KOMMUNESTYRET: Rannveig Skansen fra Trøndelag Fylkeskommune. Foto: Per Magne Moan

Det har vært stille i prosessen rundt utbedring av fylkesvei 30 mellom Støren og Røros. Men er prosjektet lagt dødt?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2020 kl 22:35

Etter høstens valg har det vært stille rundt planene om utbedring av fylkesvei 30, en strekning på 112 km fra Støren i Midtre Gauldal til fylkesgrensa til Innlandet i Røros kommune.

Flere strekninger har i dag en bredde på under 7,5 meter og veien er stedvis svært svingete og utslitt. I tillegg er flere strekninger utsatt for ras, med Dragåsen og Svølgja som de mest utsatte områdene.

Kommunestyrene i alle de tre involverte kommunene har tidligere vedtatt å gå videre til neste utredningsfase og kommunene har hver bevilget 250.000 kroner til prosjektet. I tillegg har fylkeskommunen gått inn med samme beløp.

Få vil ha bom

Selv om lokalpolitikerne i forrige kommunestyreperiode sa ja til å utrede bompengefinansiert utbedring av fylkesveien, så har mange privatpersoner tatt til orde for at bompenger ikke kommer på tale.

Vil de nyvalgte kommunestyrene dette?

Rannveig Skansen er rådgiver ved seksjon strategi og utvikling vei i Trøndelag Fylkeskommune og informerte kommunestyret i Holtålen om situasjonen og status for utbedringsplanene, under forrige ukes kommunerstyremøte.

Hun sier planen om bompengefinansiert utbedring av fylkesvei 30 ikke er lagt død, men hun ser for seg at de nye kommunestyrene gir signaler om at dette er noe de ønsker å gå videre med.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...