Nea Radio

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros

Illustrasjonsbilde.

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2017 kl 11:24

Seks tiltak for friluftsliv i Midt-Norge får støtte gjennom høstens tildeling fra Statskogmillionen.

- Vi får inn mange søknader og spennet er vidt. Her går det ut støtte til å ruste opp en sti i Haram, via fiskeopplevelser i Trondheim til kompasshus i Steinkjer-traktene. Det er givende å kunne spille på lag med organisasjoner i hele regionen, og gjennom små summer understøtte og anerkjenne arbeidet som blir gjort med tilrettelegging for friluftsliv, sier regionsjef for Statskog i Midt-Norge, Carl Libach.

Statskog gir årlig ut en million kroner til store og små tiltak landet rundt som bygger friluftsliv og folkehelse. Aktivitetene får enten kr 10 000 eller kr 5 000 i støtte og er en del av Statskogs arbeid for å tilrettelegge for friluftsliv i Norge.

- Sammen med andre skaper vi mer. Summene vi gir her er ikke veldig store, men kombinert med frivillig innsats i hele landet får vi mye ut av midlene, sier kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad.

33 friluftsprosjekt i hele landet får nå en førjulsgave fra Statskogs støtteordning. Gjennom året har dermed 66 tiltak landet rundt fått tilskudd for å bygge friluftsliv med Statskog.


Disse får nå støtte i Midt-Norge:

Ungdomscamp med fullt friluftsliv

Fræna jeger- og fiskerforening får 5 000 kroner fra Statskog til ungdomscamp.

Campen dekker kostnader til mat, gass, bensin, skudd og leirduer, for å nevne noe. I løpet av helga får ungdommen oppleve gapahuk og lavo, fiske og skyting, klatring, kajakk, kano og mye mer.

- Målet vårt er å gjøre ungdommen dus med fiske og jakt, og at man skal merke spenningen som kommer med nye utfordringer, skriver organisasjonen i sin søknad til Statskog.

Utedo til fjellkirka på Røros

Statskog bidrar med 5 000 kroner til utedo i tilknytning til fjellkjerka på Røros.

Selv når Fjellkirka ikke er åpen, er det et populært utfartssted. Planen er å kjøpe et ferdigsnekret hus som kjøres opp til stedet.

- Det vil bidra til bedre trivsel og mindre forsøpling av uteområdet. Med andre ord vil opplevelsen ved turmålet få høyere kvalitet, heter det fra organisasjonen Fjellkirka på Røros.

Oppgraderer sti i Haram

Trimgruppa i Norborg IL får 5 000 kroner fra Statskog til å forbedre stien opp til fjellet Tverrbotshornet.

Det handler både om små bruer i myrområder og bedre merking av stien. Det krever blant annet skilt, stokker, merkepinner og material til bygging av bruer.

- Folk her er flinke til å bruke naturen, men vi har fått mange spørsmål om å gjøre stiene bedre og tørrere. Materialene må kjøpes, men alt annet blir gjort på dugnad, skriver IL Nordborg.

Fiskelykke i Trondheim

Trondheim jeger- og fiskerforening får 5 000 kroner fra Statskog for å bidra til at flere i trønderhovedstaden oppdager fiskelykken.

Gjennom en rekke fiskearrangement gjennom året låner foreningen ut utstyr gratis til de som er med. Tilskuddet fra Statskog vil gå til innkjøp av nytt fiskeutstyr.

- Målet er å dra flere familier ut av sofaen og ut til et fiskevann – eller bare ned til kaia for å prøve fiskelykken. Nærmere 2 000 personer er innom arrangementene i løpet av et år, og dette gir et godt tilbud også til barn og unge uten at det koster masse penger, heter det i søknaden fra Trondheim jeger- og fiskerforening.

Tilrettelagt for tursko

Trønder-Lyn idrettslag får 5 000 kroner fra Statskog til utbedring av stier i Råbygdmarka i Melhus.

Stiene ligger i tilknytning til Trehjørningen skiarena, og det er ønskelig å ha en kvalitet på stiene som gjør dem anvendelige året rundt.

- Målet er å oppgradere stiene slik at folk kan bruke vanlige tursko frem til rasteplasser og trimposter, og at de kommer fram noenlunde tørrskodd, skriver Trønder-Lyn idrettslag.

Støtte til Kompasshus

Statskog gir 5000 kroner i støtte til turkart og et kompasshus på Sør-Beitstads høyeste topp, Storvala.

Storvarden, som toppen offisielt heter, er kanskje noe beskjeden i høydemeter med 272 meter over havet. Men med hele seks stier som fører til toppen, er den en godt brukt samlingsplass.

- Kompasshuset skal bli et lite signalbygg med oppmerking av beskrivelse av hva man kan se i de ulike retningene. Vi tror dette gir økt motivasjon til alle, inkludert barn og unge, og hever kvaliteten på opplevelsen du får, heter det i søknaden fra Sør-Beitstad IL.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...