Nea Radio

Statskog støtter friluftsprosjekt

STATSKOGMILLIONEN sørger for at mer enn 60 norske friluftsprosjekt får støtte også i neste tildelingsrunde. Foto: Geir Wagnild

62 friluftsprosjekt i Norge får ei håndsrekning fra Statskog. Tildelingene kommer fra støtteordninga ”Statskogmillionen” som innebærer at lag, foreninger og organisasjoner Norge rundt får fem eller ti tusen kroner i støtte til friluftsliv og norsk natur.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er fint å kunne støtte opp om all tilretteleggingen som skjer på dugnad rundt omkring i landet gjennom en slik lavterskelordning. Det er ikke så mye penger til hver, men foreningene er flinke til å få mye ut av lite, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Søknads- og tildelingsrunder skjer to ganger i året. Totalt 150 tiltak får støtte gjennom et normalår. Antallet søknader varierer. Hele ordninga er enkel og ubyråkratisk.

”Statskogmillionen” er en nasjonal støtteordning med små og mange støttebeløp spredt ut over hele landet, med samlet utbetaling årlig på en million kroner.

Statskog finansierer i tillegg en egen spesialordning i Nordland og Troms med en million kroner til samfunnsbygging i hvert av fylkene. Denne ”Statskogordninga” er et samarbeid mellom Statskog og Nordland og Troms fylkeskommuner.

Disse prosjektene i Trøndelag fikk støtte i høst:

Utstyr til VandrendeBjelke

Studentene ved bygg og miljøteknikk på NTNU får utstyrshjelp fra Statskog.

VandrendeBjelke er friluftsgruppa til linjeforeningen og har ønsket seg mer og bedre turutstyr for å gi et bedre og bredere turtilbud for studentene. Det handler blant annet om hengekøyer, hodelykter, ryggsekker og annet turutstyr.

- Turutstyret bidrar til å kunne gjennomføre overnattingsturer og mer krevende turer og gjør at VandrendeBjelke kan tilby er bredt aktivitetstilbud for studentene. Mange studenter har ikke råd til eget dyrt turutstyr. Ved å kunne låne dette av VandrendeBjelke gjør vi det mulig for flere å gjennomføre turer eller gjøre terskelen for å komme seg ut lavere, heter det i søknaden fra foreningen.

Kommune: Trondheim

Tildeling fra Statskogmillionen: 5 000

Ildsted ved Giltmarka fjellgård

Giltmarka fjellgård får fem tusen kroner i støtte til oppgradering av ildsted og benker ved leir- og fiskeplass.

Plassen er ofte besøkt av skoleklasser, turgåere, og fjellfolk som overnatter i telt. Dagens ildsted er nedslitt og benker er oppråtnet og fjernet.

- Plassen brukes hele året og om vinteren er det mange skigåere som tar turen innover da det er oppkjørte løyper innover. Tiltaket skal motivere barn, unge og voksne til å delta i friluftsliv, heter det i søknaden som har gitt dem fem tusen kroner i støtte.

Kommune: Steinkjer

Tildeling fra Statskogmillionen: 5 000

Kajakkstøtte i Steinkjer og Beitstad

Barnas Turslag i Steinkjer og i Beitstad samarbeider om kajakkinnkjøp og får fem tusen kroner i støtte fra Statskog for å skape friluftsglede til vanns.

- Familier synes det er veldig greit at vi som arrangør kan tilby utlån av ulikt utstyr, slik at flere kan prøve ulike aktiviteter uten å måtte anskaffe slikt selv, heter det i søknaden som var blant de som ble trukket ut i Statskogmillionen.

Barnas Turlag sine turer er gratis og åpen for alle. Turlagene sikter seg inn mot å kjøpe ”sit-on-top”-kajakker med tilhørende utstyr og våtdrakter.

Kommune: Steinkjer

Tildeling fra Statskogmillionen: 5 000

Akebakkehjelp i Namsos

Statskog gir ti tusen kroner til gapahuk og grunnarbeid i akebakke.

Bak søknaden om støtte står Støttegruppa for Namsos ski- og aktivitetssenter, og pengene skal gå til gapahuk, rydding av skog og til grunnarbeid i akebakke i skianlegget.

- Ny akebakke som er lett tilgjengelig fra parkeringsplass med en gapahuk ved siden av vil bidra til aktivitet og være en sosial arena, heter det i foreningens søknad.

Kommune: Namsos

Tildeling fra Statskogmillionen: 10 000

Panoramautsikt under tak

Statskog gir ti tusen kroner til Løkken idrettsforenings arbeid med dagsturhytte på Våttån.

Våttån er et gammelt vardested, ligger sentralt i Meldal kommune og er lett tilgjengelig fra tre av kommunens tettsteder. Idrettsforeningen arbeider med å få satt opp ei ny dagsturhytte i nærheten av vardestedet som vil få en fantastisk panoramautsikt utover dalen og fjellene rundt.

- Her er det ingen nøkkel, men fri tilgang for alle. Her vil det være mulighet å komme inn, tenne opp varme og kos seg om det ellers blåser friskt på toppen, skriver idrettsforeningen som får ti tusen kroner i støtte til tiltaket.

Kommune: Meldal

Tildeling fra Statskogmillionen: 10 000

Planering for tidligere spor

Røros tur- og løypeforening får bidrag til skogrydding og planering av skiløypetraseen.

Som organisasjonen veldig enkelt beskriver det: Gode skiløyper er bra for folkehelse og friluftsliv.

- Med planering av denne trasèen er dette ei løype som vi kan komme i gang med å sette spor tidligere på vinteren. Løypa ligger også rett i nærheten av et rehabiliteringssenter, skriver foreningen i søknaden.

Kommune: Røros

Tildeling fra Statskogmillionen: 5 000

Bedre sti til Andortoppen

Tørrskodd kan kanskje bli krevende, men med klopper på stien opp til Andortoppen fra Almosseteren tråkker du i hvert fall ikke så ofte ned i den trønderske blautmyra.

Snåsa IL, grunneiere og sponsorer samarbeider om et turløp som heter Andortoppen opp. Løpet går fra Almoseteren opp til toppen av Andorfjellet. Her følger man en gammel setersti for å komme opp, og det er denne som idrettslaget vil utbedre slik at bruken kan økes.

- Dette bidrar til at flere kan komme på løpsdagen, og det gir også en flott sti som kanskje vil øke bruken av fjellet som turdestinasjon, skriver idrettslaget.

Kommune: Snåsa

Tildeling fra Statskogmillionen: 5 000

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...