Nea Radio

Statsbygg og Rørosmuseet skal sammen forvalte Kobberverkets eiendommer

SIGNERT: Fra venstre: Tore Bergmann, Statsbygg, May Lisbeth Hamland, Rørosmuset, Odd Sletten, Rørosmuseet, Nina Refseth, MiST, Einar Holtane, KLD, Kjetil Lehn, Statsbygg, Margrethe Fløystad, Statsbygg, Berit Bakosgjelten, Rørosmuseet.

Signerte avtale i helga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lørdag 8. september signerte Statsbygg, Museene i Sør-Trøndelag og Klima- og miljødepartementet ny leieavtale for eiendommene etter Røros kobberverks konkursbo. Nå skal Statsbygg og Rørosmuseet samarbeide om den framtidige forvaltningen av eiendommen.

Avtalen skal sikre at både vedlikehold og myndighetskrav blir ivaretatt for framtida. I hovedtrekk får MiST ved Rørosmuseet ansvaret for istandsettingsarbeid, drift og vedlikehold på eiendommen, mens Statsbygg skal følge opp eieransvaret for blant annet brannsikkerhet og universell tilgjengelighet.

Et vesentlig element i avtalen er de økonomiske rammebetingelsene. Disse ble avklart i statsbudsjettet for 2018, og innebærer blant annet at Rørosmuseet ikke betaler leie, og at Klima- og miljødepartementet yter et tilskudd til MiST Rørosmuseet for istandsetting, forvaltning og vedlikehold på eiendommen.

Forhandlingene har vært omfattende, det har vært en del både juridiske og økonomiske utfordringer som måtte løses. Avtalen som nå er inngått er en pilot i Statsbyggs eiendomsportefølje, det er første gang det inngås en avtale hvor ansvaret for istandsettingen blir lagt til leietaker.

– For oss har det vært svært viktig at endringen i forvaltningen skal bidra til en fortsatt positiv utvikling for museumsarbeidet og bygningsvernet på Røros, og at avtalen kan styrke Rørosmuseets bygningsvernsenter. Vi har gjennom denne prosessen blitt godt kjent med fagmiljøet i museet, og vi har stor respekt for det arbeidet som gjøres på Røros. Rørosmuseet er også godt fornøyd med avtalen sier regiondirektør i Statsbygg, Kjetil Lehn.

– Det blir spennende å få inn Statsbygg som eier, de har sterk forvaltningskompetanse, og vi tror vi kan utfylle hverandre godt i den framtidige forvaltningen, sier museumsdirektør ved Rørosmuseet, Odd Sletten. – Alle partene har lagt mye energi inn i å få til en god avtale, vi er veldig godt fornøyd med at vi fikk til en pilotavtale som ivaretar alle de viktigste målsettingene våre. Vi vil også berømme kulturminneavdelingen i Klima- og miljødepartmentet, den innsatsen departementet har lagt inn i denne prosessen har vært avgjørende for at vi kom i mål, sier Sletten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...