Nea Radio

Nea Radio

-Stas å bli sett!

Lars-Eric Granqvist, Jorid Scott Svendsen og Marit Evanger fra delegasjonen fra Røros. Foto: Wil Lee-Wright

Det er oppsummeringen til både Jorid Scott Svendsen, Lars-Eric Granqvist, Marit Evanger, Eva Nordfjell og Magne Haugom som er i Berlin for å vise fram Røros og Trøndelag på verdens største landbruks- og matmesse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rørosrein var en av tre nominerte til Bygdeutviklingsprisen til Innovasjon Norge. De stakk ikke av med seieren, men i følge en pressemelding fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke, så var de strålende fornøyd med å ha blitt nominert og være med på festmiddag i Berlin.

Jorid Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell har også samme oppsummering etter første dag:

- Vi i vår næring tar oss sjelden tid til å være med på andre ting, men her blir vi gjort stas på og blir sett, sier Svendsen. - Det er mange aspekter med å delta på Grüne Woche. For det første får vi vist fram Røros både på Trøndelag og FjellNorge sin stand. Røros har tatt en posisjon i Norge med et godt samarbeid mellom mat og reiseliv, og vi får virkelig vist det fram til tyske besøkende. En annen viktig ting som skjer her er at vi får møtt et stort nettverk av samarbeidspartnere og potensielle kunder. Det er veldig inspirerende!

Svendsen er også godt fornøyd med opplegget fra Landbruks- og matdepartementet og den trønderske standen. - Oi! Trøndersk Mat og Drikke har koordinert standen her, og de er et veldig godt verktøy for fylket så man får løftet fram maten. Det tror jeg er viktig om Trøndelag skal fortsette å utvikle den posisjonen vi nå må kunne si at vi har tatt, som ledende innen mat og reiseliv, avslutter Svendsen.

Om Trøndelag på Grüne Woche
Trøndelag er en del av Landbruks- og Matdepartementets paviljong på Grüne Woche, verdens største landbruks- og matmesse. Fra Norge er også Fjell Norge og Fjord Norge med som regioner.

Fra Trøndelag er det brukt råvarer fra hele regionen og satt sammen 10 ulike smaksretter, med råvarer fra hav til høgfjell, som skal sette matopplevelsen i sentrum for publikum. Kokkene Lars Erik Vesterdal og Jostein Austli har satt sammen en smakfull meny med blant annet rein, elg, lam, ost, laks, kveite, blåskjell, sild som hovedråvarer.

Et stort utvalg drikke er det også med, 10 sorter øl fra 5 ulike bryggeri, 11 typer akevitt, og drikke av bringebær og tyttebær. Denne totalpakken med mat, drikke og forslag til aktiviteter, skal gi det internasjonale publikumet lyst til å ta turen til matregionen Trøndelag.

Sju matdestinasjoner
I forkant av messen har sju reiselivsdestinasjoner i Trøndelag satt sammen forslag til aktiviteter for mat- og drikkeinteresserte. De promoteres selvsagt på stand i Berlin, se her for brosjyren som Trøndelag deler ut på stand.

Det er fjerde gang Trøndelag står samlet på en del av Landbruks- og Matdepartementets stand på Grüne Woche. Felles for alle deltagerne på stand, er at de snakker tysk, er gode formidlere og kan selge opplevelsesregionen Trøndelag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...