Nea Radio

Selbu:

Startet nytt magasin under pandemien

Inga Petrine Grøtte med den nyeste utgave av Selbumagasinet. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Ikke bare vondt har kommet ut av den globale pandemien, Inga Petrine Grøtte bestemte seg for å starte et nytt gratismagasin i Selbu sommeren i 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Covid-19 har satt spor i arbeidslivet i Norge, og mange har fått mye tid til overs grunnet permitteringer eller andre årsaker til lediggang. Likevel kan man se spor av mye produktivitet og gründervirksomhet rundt omkring. Selbumagasinet er et resultat av nettopp dette.

Selbu-aner

- Ideen ble født sommeren 2020, da jeg måtte stenge dørene i min virksomhet grunnet covid-19, sier Inga Petrine Grøtte.
Etter samtaler med Morten Dahlø i Selbu-Trykk ble magasinet realisert.

Grøtte har foreldre fra Selbu som flyttet tilbake til bygda som pensjonister, og hun har selv tilbragt de fleste somrene her i oppveksten.
- Selbu har så mye å by på, og det er viktig at kommer frem, sier Grøtte om motivasjonen for å starte magasinet.

Ikke gratis med gratismagasin

Annonsører er hovedinntekten for bladet, i tillegg til gode samarbeidspartnere og sponsorer. For selv om magasinet ikke koster Selbus innbyggere noe, koster det fremdeles å produsere det. - Vi hadde ingen startkapital, men aktørene vi har snakket med har vært kjempepositive til magasinet, fortsetter hun.

I alle postkasser

I alle postkasser i Selbu har det nå kommet et nytt nummer av gratisbladet Selbumagasinet. Til sammen er det utgitt 3 numre, men fremtiden for bladet er foreløpig uavklart. -Jeg har noen møter med flere aktører fremvover og det hadde vært fint å fått forankret det en plass. Vi får se hva tiden bringer, avslutter Grøtte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...