Annonse
Nea Radio

Håndball

Startet 2020 med seier

Foto: Per Magne Moan

Hitra kom til Ålen med bare sju spillere - Det skulle straffe seg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

HÅNDBALL: TrønderEnergi-Serien 4. divisjon Kvinner 02 HOVET: Ålen - Hitra 26 - 10 (12 - 6).

Ålen sitt damelag startet det nye året, som de avsluttet det gamle - ja faktisk hele fjorårssesongen og sesongen før der igjen, med å vinne håndballkamper.Lørdag gjestet Hitra Hovet, med liten tropp. Kun sju spillere - noe som betydde at samtlige av bortelagets damer måtte være på banen i samtlige 2 ganger 30 minutter.

Foto: Per Magne Moan

Som i tilsvarende oppgjør på Hitra i begynnelsen av desember, klarte Ålen å score 29 mål. Da satte Hitra ballen i nota 25 ganger. Det klarte de ikke i Hovet lørdag ettermiddag. Kun ti ganger måtte ålenkeeperen hente ballen ut av nettet.

Hitras keeper måtte hente ballen ut av nota hele 29 ganger. Foto: Per Magne Moan

Kampen var aldri spennende og hjemmelaget ledet kampen fra start til sluttsignalet gikk.

Kunne vært mer

Og ledelsen kunne vært større, da hjemmelaget sløste bort flere fine angrep. Men da motstanderen ikke var bedre enn hva Hitra klarte å frembringe lørdag, var det aldri noen tvil om at dette kom til å bli en komfortabel seier.

Toppscorer ble Tuva Tamlagsrønning Berg med 6 mål.

Ålentrener Mats Sigvartsen sier han er imponert av toppscoreren.

– Vi har jo et ungt lag og Maren (Red anm: Søtvik Høistad) har dratt. Det vil si at det er rom for fler. Og når vi ser på Tuva som er vår yngste spiller. Hun er høyrehendt og spiller høyre ving og blir toppscorer. Det er klart det står respekt av det, sier han.

En av ålens viktigste spillere før jul, var Maren Søtvik Høistad, som har avsluttet sesongen på grunn av militærtjeneste.

Tuva Tamlagsrønning Berg ble kampens toppscorer med 6 mål. Foto: Per Magne Moan

Storkampen nærmer seg

Søndag 26. januar venter et borteoppgjør mot Sverresborg, før sesongens største og viktigste oppgjør i Hovet, venter lørdagen etter.

NTNUI 2 er i likhet med Ålen, ubeseiret denne sesongen. Høyskolelaget leder tabellen på antall mål med hele 386 mot Ålens 243. Når det kommer til baklengsmål er lagene mye nærmere hverandre med 165 til NTNUI og 166 til Ålen.

Lørdag slo NTNUI 2 Rapp hele 52 - 5!

Ålen skulle etter serieoppsettet ha møtt Rapp i Hovet forrige helg, men bortelaget klarte ikke å stille lag. Sigvartsen sier han er usikker på om denne kampen vil bli satt opp senere eller om Ålen får poengene.

Fulle tribuner

Som vanlig var publikum møtt fram og fylte tribunene i Hovet. Men særlig trøkk, klarte de ikke å lage. Høflig klapping, litt stortromme og av og til taktfast - Heia Ålen, klarte ikke akkurat å smelte snøen som ligger på taket av Kiempen.

Hør intervju med ålentreneren og en av kampens store spillere, Ingrid Sivertsvold her: