Nea Radio

Starter opp ryggskole

Foto: Marit Langseth

Frisklivssentralen Røros starter opp skole for de som sliter med ryggplager.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det blir et tilbud bestående av en kombinasjon av trening og undervisning om ryggen og dens funksjon, forteller frisklivskoordinator Frode Bukkvoll.

I slutten av november starter Frisklivssentralen opp ryggskole. Det er et kurs som vil gå over åtte uker, med skole to ganger i uka med en varighet på en til to timer hver gang.

– Bakgrunnen for dette er at jeg så på folkehelseprofilen for Røros at vi hadde en forholdsvis høy andel med muskel- og skjelettlidelser. I tillegg vet vi fra før av, gjennom fysioterapitjenesten og legetjenesten, at ryggplager er noe som går igjen, sier Bukkvoll og fortsetter:

– Så da fant vi at vi måtte prøve å gjøre noe med det, og da dukket tanken om ryggskole opp.

Tilbudet er for dem som har slitt med ryggplager over lang tid.

– I tillegg bør man være ferdig utredet, slik at det ikke er noen røde flagg som ligger bak ryggplagene. Altså at det ikke er noen bakenforliggende årsak som man ikke vet grunnen til, sier Bukkvoll.

Kurset kjøres på noenlunde samme mal som på Støren, hvor de har hatt stor suksess med dette opplegget. Med seg på laget har de klinikksjef for fysikalsk medisin og rehabilitering ved St. Olavs hospital, Bjørn Skogstad, som vil holde to foredrag.

– Ved å ha et slikt tilbud lokalt, sammenlignet med å dra inn til St.Olavs i Trondheim, vil den enkelt både spare tid og reise- og overnattingskostnader. I tillegg får man spredt oppfølgingstilbudet over flere uker, skriver Røros kommune på sine nettsider.

Hør intervjuet med Bukkvoll her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...