Nea Radio

Holtålen:

Står uten kommuneoverlege

Kommunedirektør Marius Jermstad og Holtålen kommune står uten kommuneoverlege. Foto: Per Magne Moan

Holtålen kommune og kommunedirektør Marius Jermstad står uten kommuneoverlege bare uker etter de hadde et større smitteutbrudd i kommunen. Røros kommune har sagt opp avtalen med å levere tjenesten til Holtålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2021 kl 17:48

- Jeg skjønner at Røros, i den situasjonen som de er i, må prioritere fastlegetjenesten. Og at de da ikke har tjenester å avse til oss hvis vi ikke bytter vakter med dem. Vi har forholdt oss hovedsakelig til de ønskene legene våre hadde, og da ble det slik. Det er ingen dramatikk i det, sier Jermstad til Nea Radio.

Alle kommuner er pålagt å ha kommuneoverlege, og stillingen er en sentral og viktig tjeneste i kommunens arbeid innenfor mange fagområder.

Avtalen med Røros kommune dreide seg om et tjenestekjøp av en 10 prosent ressurs som kommuneoverlege i Holtålen kommune. Den er ikke en del av det interkommunale samarbeidet mellom kommunene Røros, Os og Holtålen.

Trygg på kapasiteten

Jermstad er trygg på at man ville taklet et smitteutbrudd hvis det skulle oppstått.

- Hvis det skulle oppstått et smitteutbrudd i morgen så ville vi hatt god kontroll på det uten å ha en kommuneoverlege i en funksjon. Og legeressurser det har vi, sier han.

- Hvordan går jakten på en ny kommuneoverlege?

- Kommuneoverlegerollen har fått stor oppmerksomhet i forbindelse med pandemien. Uten pandemien er dette en grå eminense stilling. Vi vil se om vi kan henge den bjella på noen av de legene vi har, sier Jermstad.

- Du mener det er forsvarlig med en slik 10 prosent stilling som kommuneoverlege i Holtålen kommune når vi nå er i en slik pandemitid?

- Ja det mener jeg, sier Jermstad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...