Annonse
Nea Radio

Norsk fotball:

Står sammen i kampen mot rasisme

Står sammen i kampen: Alle klubber i Eliteserie, OBOS-liga og Toppserie står sammen i kampen mot rasisme til helga. Arkivfoto fra Rosenborg - Sandefjord Foto: Henrik Einangshaug

I den felles kampanjen #STOPP markerer Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, Eliteserien og OBOS-ligaen sitt nei til rasisme i "the beautiful game".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2020 kl 11:32

Annonse

Dette skjer etter de siste ukers hendelser med rasisme i norsk fotball.

Den mest omtalte hendelsen skjedde i Eliteseriekampen mellom Aalesund og Kristiansund på Color Line Stadion i Aalesund, da bortelagets Amahl Pellegrino ble kalt ape av hjemmelagets supportere.

Alle er kapteiner

Alle spillere, trenere, ledere og publikum samles i en felles markering under serierundene lørdag 17. og søndag 18. oktober. Da stiller ALLE med kapteinsbind og budskapet "STOPP!".

I disse kampene er nemlig alle «kapteiner», og også publikum oppfordres til å ta ansvar og bære båndet.

STOPP! rasisme: Det sier Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, Eliteserien og OBOS-ligaen i en felles markering 17. og 18. oktober.
Foto: Norges Fotballforbund Foto: Norges Fotballforbund

I følge kampanjen bryter rasisme og annen diskriminering fundamentalt med alle fotballens kjerneverdier. Kampanjebegrepet STOPP! handler om å mobilisere det fotballen skal stå for i kampen for respekt, fellesskap og lidenskap.

Markeringen er et startskudd for å sette kampen mot rasisme og diskriminering aller øverst på dagsorden.