ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Storeslem til trønderske revylag:

Stakk av med fire av seks priser under NM i revy

Dobbel seier til Lånke revylag, som fikk to av prisene under årets NM i revy. Foto: Erlend Engan

Trønderske revylag stakk av med fire av de seks prisene som ble delt ut i NM i revy i helga. Kvitter fra knotten fra Malvik fikk prisen for årets revynummer, Ukerevyen i Trondheim for beste monolog og Lånke revylag fikk to priser: beste sceneprestasjon og beste sketsj.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2021 kl 01:26

ANNONSE
Annonse

- Det kom litt brått på, ja, forteller Marthe Nygård fra Lånke revylag.
- Jeg ble så overveldet at jeg hulka av glede

Hun var en av de to aktørene i nummeret som vant for beste sceneprestasjon. Sketsjen "Kåre Åen" spiller på forviklinger og misforståelser mellom to damer i 90-årene, som prøver alt de kan for å overgå hverandre.

- Det har vært intenst, kaotisk, spennende og helt fantastisk, fortsetter Nygård.

Lånke revylag deltok med tre sketsjer, og stakk av med to av de seks prisene som ble delt ut under NM i revy. Lånke fikk for både beste sceneprestasjon og for beste sketsj. Erlend Engan har skrevet teksten til den beste sketsjen; "Rødstrømpebukse".

- Det er jo ren og skjær galskap, og artig når vi blir satt pris på både av publikum og av juryen. For ei helg, utbryter Engan.

Ukerevyen ved studentene i Trondheim deltok med et nummer fra 2019, som vant prisen for beste monolog. Den gjeveste prisen stakk gjengen i revygruppa "Kvitter fra knotten" fra Malvik av med. Rakel Sivertsen, Aina Kristiansen og Marit Hammer deltok med sketsjen "Knotten husflid og strevlag" og vant prisen for årets beste revynummer.

- For oss var det en seier i seg selv å bli nominert. Vi hadde aldri trodd vi skulle vinne pris, sier en energisk og meget fornøyd Sivertsen søndag kveld.

Kvitter fra knotten fra Malvik fikk prisen for årets revynummer. Foto: Erlend Engan

Det ble spilt fire forestillinger i løpet av helga, som besto av tjue sketsjer fra hele landet. Vanligvis går NM i revy av stabelen på Høylandet under Revyfestivalen, men i år var alle finalebidragene samla i Olavshallen.

Her er vinnerne av årets NM i revy:

  • Beste monolog: Dickt, UKErevyen i Trondheim, 2019
  • Beste tekst: Syndenes forlatelse – Malangsrevyen
  • Beste sketsj: Rødstrømpe-bukse, Lånkerevyen
  • Beste sceneprestasjon: Kåre Åen – Lånkerevyen
  • Beste musikalske nummer: Der Untergang On Ice – UKErevyen 2018 «App-App-App»
  • Årets revynummer: Knotten Husflid og strevlag – Kvitter fra Knotten
ANNONSE