Nea Radio

Stakk av fra påkjørt elgkalv

PÅKJØRT, etterlatt og skamfert. Politiet og naturforvaltninga ønsker tips. Foto: Hans Iver Kojedal

En elgkalv ble påkjørt ved Hånesåsen på Røros tirsdag formiddag. Det ble skåret vekk kjøtt fra dyret før det ble etterlatt, og verken viltmyndigheter eller politi ble varslet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Naturforvalter Hans Iver Kojedal har sett litt av hvert i jobben sin, men det han fikk se ved Skjerdingstadvollen i Hånesåsen på Røros tilhører noe han slett ikke ønsker å oppleve.

En tilfeldig forbipasserende fant en elgkalv påkjørt og drept og varslet Røros kommune.

I rapporten fra naturforvalter Kojedal heter det at elgkalven antas å være påkjørt, men der påkjørselen ikke er varslet.
Det er også fjernet kjøtt fra kalven, dette er utført ganske umiddelbart etter at dyret døde, trolig på morgenen i tirsdag.

Dyra har vært inne på Skjerdingstadvollen og beitet. Veien går mellom dyrkamarka på setervollen og skogen.

Kalven døde av bruddskader i nakken. Disse skadene vurderes å være påført i forbindelse med direkte påkjørsel eller nesten-påkjørsel der dyret har falt og brukket nakken.

Det vurderes som sannsynlig at vedkommende som har skåret vekk kjøtt var involvert i hendelsen eller vitne til at elgkalven omkom.

- Kopi av rapporten er sendt lokalpressen med oppfordring om å be folk som eventuelt vet hva som her har foregått varsle kommunen eller politiet, skriver naturforvalter Hans Iver Kojedal.

SKAMFERT: "Noen", trolig vedkommende som kjørte på, har skåret vekk kjøtt fra den drepte elgkalven. Foto: Hans Iver Kojedal

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...