Nea Radio

Stafett for livet

Kommunikasjonsrådgiver Hilde Wormdahl og Distriktssjef Eva Faanes i Kreftforeningen ønsker deg frivillige til familiearrangementet "Stafett for livet" Foto: Idunn Thorsø

Kreftforeningen planlegger familiearrangementet ”Stafett for livet” på Midsandtangen, sommer 2019. Nå søker de etter frivillige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

”Stafett for livet skal være et sted hvor man møtes, snakker, går eller løper - sammen med andre som har erfart kreft. Enten som pårørende, rammet, etterlatt eller venn” står det i Kreftforeningens pressemelding. Distriktssjef Eva Faanes legger til at det er niende gang stafetten nå går av stabelen, men første gang i Midt-Norge.

- Ideen kommer fra Amerika, fra en lege som ønsket å gjøre noe ekstra for pasientene sine, forteller hun engasjert.

- Han leide et idrettsanlegg og sprang rundt der i en halvtime og samlet inn 25 dollar fra familie og venner. Dette var i 1985, og siden har ideen om en slik stafett spredt seg til europa og nå Norge, legger Faanes til.

Sammen med seg har hun Hilde Wormdahl som prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver, og nå går de ut for å hente inn frivillige til arrangementet.

- Dette er et 24-timersarrangement som skal foregå utendørs på Midsandtangen friluftsområde, forteller Wormdahl.

- Kreften stopper ikke, og det gjør heller ikke stafetten, legger hun til.

- Ordet ”stafett” kan jo få en til å tro at en skal springe, men det er altså ikke poenget her, forklarer Wormdahl videre og presiserer at Dette er mer en ”familiefestival” hvor man skal danne lag sammen sine nære, enten det er kollegaer, venner eller familie og delta hele dagen og natta gjennom.

Frivillig innsats

Det er mange forskjellige oppgaver under Stafett for livet som Kreftforeningen trenger frivillige til. Det kan være alt fra rigging til matlaging, til sikkerhet og logistikk, i følge foreningens egne informasjonssider.

- Vi har ikke satt dato ennå, men har bestemt at arrangementet skal falle på ei helg i September 2019, sier Eva Faanes.

- Det som er viktig er at dette først og fremst er en møteplass og en arena for å bli kjent med andre som også er berørt av kreft, forteller hun videre og presiserer at frivillighetsarbeid kan være verdifull erfaring å ha med seg uansett.

- Det handler om glede, sorg og drømmer om framtiden og det å være menneske rett og slett, legger hun til.

Familiearrangement

Fra tidligere vet Kreftforeningen at dette er et populært arrangement hvor 25% av deltagelsen har bestått av barn og unge. Når det kommer til de frivillige ønsker foreningen at folk med alle bakgrunner og kompetanse tar kontakt.

- som frivillig kan du få venner for livet gjennom et slikt arrangement, forteller Faanes.

- Arrangementet er gratis å delta på, så dette er primært ingen innsamling, men inneholder heller fokus på mestring, fellesskap og livsglede, legger hun til.

- Det er lov å bidra med salg av mat eller andre relevante ting, men da skal all inntekt gå til inntekt for kreftsaken.

- Men det er selvfølgelig også lov til å gi en gave til kreftsaken om man ønsker det, og frivillig innsats er jo nettopp det, sier hun til avslutningsvis.

Ønsker du å være frivillig på Stafett for livet kan du ta kontakt med enten Eva Faanes eller Hilde Wormdahl, som holder til i Kreftforeningens lokaler i Trondheim Sentrum. Mere informasjon om arrangementet finner du her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...