Stabil lav ledighet i Trøndelag

LAV ledighet fortsatt i Trøndelag Foto: Marit Langseth

Ledighetsnedgangen fortsetter også i april. Ved utgangen av måneden er det 4 996 helt ledige i fylket, ni prosent færre enn på samme tid i fjor. Totalt er 2,1 prosent av arbeidsstyrken helt ledige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I tillegg kommer 1698 personer som er på arbeidsmarkedstiltak. Dette utgjør 0,7 prosent av arbeidsstyrken og dermed er bruttoledigheten i Trøndelag i april på 2,8 prosent.

Kvalifisering og avklaring for jobb

– Aktiv bruk av arbeidsmarkedstiltak gir arbeidssøkere en god mulighet for å kvalifisere seg til jobb. NAV i Trøndelag jobber stadig tettere med arbeidsgiverne og de aller fleste arbeidsmarkedstiltakene gjennomføres nå i ordinære bedrifter, enten av veileder i NAV-kontor eller via våre leverandører, sier Bente Wold Wigum, regiondirektør i NAV Trøndelag.

NAV i Trøndelag jobber stadig tettere med arbeidsgiverne og de aller fleste arbeidsmarkedstiltakene gjennomføres nå i ordinære bedrifter, enten av veileder i NAV-kontor eller via våre leverandører, sier Bente Wold Wigum, regiondirektør i NAV Trøndelag. Foto: Nav

Hver åttende tiltaksdeltaker har et lønnstilskudd. Her får arbeidsgiver dekket en del av lønnen til tiltaksdeltakeren. Fire av ti tiltaksdeltakere i fylket er i arbeidspraksis. Arbeidspraksis brukes av arbeidssøkere som har behov for arbeidstrening for å skaffe seg erfaring og referanser for å søke ordinære jobber. I tillegg går en av fire tiltaksdeltakere i et oppfølgingstiltak som gå ut på å styrke kompetanse og motivasjonen som arbeidssøker og hjelp til å komme i arbeid.

Ledighetsnedgang i de fleste yrker

Ledighetsnedgangen i april gjør seg også gjeldende i nesten alle yrkesgrupper. Unntaket er innen akademiske yrker, helse, pleie og omsorg samt barne- og ungdomsarbeid hvor det har vært en liten økning.

Blant meglere og konsulenter og ingeniører har ledigheten falt med 25 prosent. Denne ledighetsnedgangen samsvarer godt med den store økningen vi ser i nye stillinger innenfor disse yrkene.

Høyest ledighet i Meldal

Meldal er kommunen med høyest ledighet. Her er 3,2 prosent av arbeidsstyrken uten arbeid. Det er nå 39 prosent flere uten arbeid enn for ett år siden. Også i kommunene Frøya, Verdal og Klæbu er ledigheten over 2,5 prosent. For en del kommuner er ledigheten så lav at vi ikke kan oppgi antall og ledighetsprosent.

Størst nedgang i ledigheten finner vi i Tydal med en nedgang på 67 prosent. Deretter følger Frosta og Hemne med en nedgang på henholdsvis 60 og 51 prosent. I Trondheim er det nå 2 321 personer uten arbeid, noe som utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

Den sesongjusterte ledigheten er på 2 prosent for sjette måned på rad.

Foto: Nav

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

Bulket drosje og knuste rute på Røros

Bulket drosje og knuste rute på Røros

En mann i 20-årene ble satt i arresten.

Første 100.000 kr jackpot er delt ut!

Første 100.000 kr jackpot er delt ut!

Håkon Sagen og Solveig Træthaug delte norgeshistoriens første 100.000 kroners jackpot i radiobingo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...