ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Gull til Graabak:

Spurtet inn til seier

Her tar rykker Graabak ifra og tar gul. Foto: Skjermdump.

Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro rykket fra Vinzenz Geiger, Jarl Magnus Riiber og de andre og spurtet inn til OL-gull. Jens Lurås Oftebro sikret sølv og dobbelt norsk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2022 kl 10:43

ANNONSE
Annonse

- Han har vært gjennom mye trøbbel, Graabak. Men han står med gull og sølv, det ser ut til at han blir OL-kongen i Kina, sier Torgeir Bjørn til NRK.

- Er det mulig? Er det mulig? kommenterte Jann Post da Oftebro tok andreplassen en drøy meter bak Graabak og sikret dobbelt norsk.

Post, som tidligere hadde døpt dagen til "miraklenes dag", trodde knapt sine egne øyne da Graabak og Oftebro toget forbi tet-trioen på stadion.

Gull av Graabak. Foto: ERLEND LÅNKE SOLBU / NRK

Jørgen Graabak gikk ut langt bak i langrennsdelen, han startet to minutter og syv sekunder bak, og med Riiber i front så det ikke veldig lyst ut før ti kilometer langrenn. Graabak gikk voldsomt og da Jarl Magnus Riiber gikk feil etter 2,5 kilometer så det ut til at Graabaks gullhåp ble tent.

– Vi er i høyden og det er trått føre. Det gjør at utslagene blir store, sier Bjørn.

Riiber måtte slippe tetgruppa, og i front var Akito Watabe mannen å slå. Med et par hundre meter igjen kom Graabak dampende som et kinesisk lyntog. Watabe sto omtrent stille sammenlignet med trønderen, som tok gullet foran Oftebro.

– Akkurat dette føret passer bra for Graabak. Dette kalde, tunge føret, sier Jann Post.

Like før oppløpet gikk Graabak rundt Watabe og tyske Manuel Faisst. Ingen av de to maktet å holde følge med den norske duoen - som sikret dobbelt norsk.

I normalbakkekonkurransen tidligere i OL lyktes Graabak ikke i bakken. Der måtte han starte fra drøye startnummer, men klarte likevel å hente nesten hele feltet. Der ble han slått av Vinzenz Geiger, men tyske Geiger klarte ikke å henge med Graabaks tempo mot slutten av tirsdagens OL-renn.

– Han rykket i lettpartiet, jeg tror kanskje det overrasket Geiger, sier Bjørn om Graabaks avslutning.

Nøkkelord

ANNONSE