Nea Radio

Et års ventetid er snart over:

Sportsbutikk åpner til jul

Åpner snart: Daglig leder for MX-Sport Malvik og Meråker, Anders Myrland, ser frem til å straks gjenåpne dørene til butikkene i Meråker, et år etter at butikken sist var åpen. Foto: Henrik Einangshaug

Siden slutten av desember 2019, har Meråker stått uten sportsbutikk etter at MX-Sport stengte sine dører på ubestemt tid. Nå ser daglig leder i MX-Sport Meråker og Malvik, Anders Myrland, frem til å åpne dørene igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det som ikke skulle ta noe lang tid, endte med å ta flere måneder lengre tid enn hva driverne hadde tenkt. Siden MX-Sport Meråker stengte dørene rundt juletider i 2019, har innbyggerne i skibygda stått uten en eneste sportsbutikk. Etter lengre tids leting, ble Anders Myrland i vår ansatt i jobben som daglig leder for både MX-Sport Meråker og Malvik.

- Vi ser frem til å åpne butikken, det har tatt litt lengre tid enn vi hadde håpet og trudd, men nå ser det ut til at det er like rundt hjørnet, sier Anders Myrland til Nea Radio.

MX-Sport Malvik flyttet nylig inn i nye lokaler på Malviksenteret, noe som har gjort at prosessen i Meråker har tatt enda lengre tid, i tillegg til flere årsaker nevner Myrland.

- Det er litt sammensatt det der, men nå har ikke jeg vært inne i bildet lengre enn siden mai/juni. Vi kan skylde litt på korona, men vi har også en butikk på Malvik som har mye de samme eierne. Her (Malvik journ.anm) har det vært en prosess med å flytte denne butikken, noe som har tatt lengre tid enn vi egentlig hadde drømt om. Både tid og andre ressurser har gått med, så eierne har ønsket å gjøre seg ferdig med den flyttingen, før vi trykker på knappene i forhold til Meråker.

Myrland opplyser samtidig at det ikke er lagt planer for flytting av butikken i Meråker, slik at den fortsatt vil være å finne i de gamle lokalene butikken holdt til i.

Satsing på tur og friluftsliv

Meråker har med årene vokst seg til et bygd for mye aktivitet, sommer som vinter. Skibygda har i dag rundt 140 elever som går idrettsfag, hvorav mange innen langrenn og skiskyting, noe Myrland ser muligheter innen med gjenåpning av butikken. Samtidig er Meråker ei bygd med utallige turmål, og derfor ønsker Myrland å satse spesielt på tur og friluftsliv.

- Sånn umiddelbart på varesortimentet, vil ikke kundene merke noe sånn umiddelbart. Det er ganske mye varer der fra tidligere, så vi må bli kvitt det, og det vil bli en god mulighet til å gjøre en god handel i starten. På litt sikt, så er Meråker ei idretts-bygd, så har mange muligheter spesielt innen ski, både bortover og nedover for så vidt. Tur og friluftsliv er to kategorier vi gradvis kommer til å styrke enda mer. Da vil det gå på bekostning av andre ting som har vært i butikken, uten at jeg har satt meg fullt inn i hva som har blitt satset på i det siste. Men det vil absolutt være to kategorier vi vil satse hardt på.

Selv om prosessen i Meråker har tatt lang tid, ser Myrland og resten av kollegene frem til å åpne dørene igjen.

- Vi kan ikke gi en eksakt dato, men nå er butikken på Malvik oppe å går, og begynner å komme på stell her. Da begynner det å nærme seg, og at prosessen i Meråker begynner å gå raskere. Har troa på å åpne i god tid før jul.

Hør hele intervjuet med Anders Myrland her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...