Nea Radio

Nea Radio

Steinkjer får Landsskytterstevnet 2023

STEINKJER får arrangere Landsskytterstevnet i 2023. Foto: LS2018

Steinkjer får arrangere Landsskytterstevnet i 2023. Det ble avgjort på Skyttertinget i Evje torsdag formiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Steinkjer ble altså Steinkjer som trakk det lengste strå da Skyttertinget skulle avgjøre hvem som får arrangere Landsskytterstevnet i 2023.

Det var tre kandidater, alle trøndere, og alle med erfaring fra tidligere mesterskap.

Til slutt var det Steinkjer som ble foretrukket, og Steinkjer slo dermed ut fjorårets arrangør Stjørdal og den andre sterke trønderske kandidaten, Oppdal.

Avgjørelsen var i tråd med Norges Skytterstyres innstilling til vedtak:

- Steinkjer ved skytterlagene Forr, Kvam og Steinkjer tildeles Landsskytterstevnet for 2023.

Steinkjer med mest erfaring

- Alle tre søkere har erfaring fra å arrangere LS tidligere. Oppdal har arrangert tre ganger i perioden 1993 – 2013, Steinkjer ti ganger i perioden 1906 – 2007, og Stjørdal en gang i 2018. Alle arrangører har en relativt sentrumsnær hovedarena med avstand hhv. ca. 2 km for Steinkjer og Oppdal, mens avstanden er ca. 7 km i Stjørdal, het det i innstillinga til Skyttertinget.

Oppdal tilbyr det mest kompakte stevnet med utgangspunkt for alle skytinger fra hovedarenaen, mens grovfelt i Størdal og Steinkjer vil være lokalisert utenfor hovedarena. I Oppdal foregår innledende skytinger i Stang og felthurtig fra samme arena som de innledende skytinger, noe som krever mindre tid og ressurser for å rigge om til finaleskytingen.

Stjørdal er den av søkerne som sist har arrangert LS, noe som gir størst effekt når det kommer til gjenbruk av arenaer, infrastruktur og kompetanse, het det i innstillinga til Skyttertinget.

Steinkjer med "mest innholdsrike søknad"

- Av de tre søkerne har Steinkjer levert den mest innholdsrike søknaden, og viser gjennom det at de har motivasjon og ønsker å videreføre den lange tradisjonen med Steinkjer som vertskap for Landsskytterstevnet.

For skytterfamilier er kort avstand mellom skyttercamp og hovedarena gunstig slik at familiemedlemmer uavhengig av hverandre kan gå/sykle til og fra. Dette er mulig i Steinkjer og Oppdal, mens det i Stjørdal må påregnes transport, het det i innstillinga til Skyttertinget.

I søknaden fra Steinkjer har arrangøren ønsket å arrangere LS23 primært fra 27. Juli – 3. august, subsidiært 3. - 11. august.

Fra Landsskytterstevnet 2018 i Stjørdal, som hadde omlag 18.000 besøkende, inkludert skytterne, deres familier, presse og publikum for øvrig. Foto: Anne Gundersen

Siste nytt i Sport Vis flere

Så sine nye lagkamerater vinne målrik forestilling

Så sine nye lagkamerater vinne målrik forestilling

Den nysignerte landslagsspilleren fikk se en uryddig seier av RBK i generalprøven før den viktigste kampen på mange år.

Motocross i Haltdalen

Motocross i Haltdalen

Midt-Norsk Mesterskap og offisiell åpning av den 1200 meter lange banen i helga.

Overveldende start for Rensfjellrittet

Overveldende start for Rensfjellrittet

Håvard Gjeldnes tok seieren i herreklassen, mens Margrethe Kjeøy var overlegen i kvinneklassen.

Strekk deg frisk

Strekk deg frisk

Lena Marit Rønsberg starter yogasemesteret mandag. Navnet på studioet hennes er imidlertid nytt: Fra nå av heter det Prana-yoga.

Amerikansk seier i Storsylen Opp

Amerikansk seier i Storsylen Opp

Saimi Hamilton og Eva Ingebrigtsen raskest opp Storsylen.

Storsylen Opp og Rensfjellrittet direkte

Storsylen Opp og Rensfjellrittet direkte

Følg begge arrangementene i vår lørdagssending.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Så sine nye lagkamerater vinne målrik forestilling

Så sine nye lagkamerater vinne målrik forestilling

Den nysignerte landslagsspilleren fikk se en uryddig seier av RBK i generalprøven før den viktigste kampen på mange år.

Kaffegjesten: Trond Hoseth

Kaffegjesten: Trond Hoseth

Etter Ingrid Aunes plutselige bortgang, måtte Arbeiderpartiet i Malvik finne en ny ordførerkandidat før valget. Han er kaffegjest i Nea Radio denne uka.

Matfestivalen vokser videre

Matfestivalen vokser videre

Norges beste lokalmatfestival? 2019 ble et nytt rekordår - aldri før har så mange besøkt og handlet så mye på Trøndersk Matfestival.

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

- En bedre skole for alle - ikke de få

- En bedre skole for alle - ikke de få

- I Trøndelag trenger vi flere - ikke færre lærere. Vi trenger flere - ikke færre lærlinger. Vi trenger at flere - ikke færre elever fullfører videregående. Vi trenger en skolestruktur som er nær der elevene bor og som ikke presser de svakeste elvene til å flytte på hybel for å få skoleplass, skrive...

Posten trår til med sykkelfrimerker

Posten trår til med sykkelfrimerker

Norge har hatt mellom 200 og 300 fabrikker som har laget sykler av alle typer, fasonger og prisklasser. Nå gir Posten ut fire frimerker med noen av de mest ikoniske modellene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...