Nea Radio

Rosenborg - PSV Eindhoven (0-2):

Europadrømmen ble knust

Reddende hender: PSVs keeper Yvon Myogo reddet flere av Rosenborgs forsøk under kampen. Foto: Joakim Halvorsen

Torsdag kveld fikk Rosenborg besøk av nederlandske PSV Eindhoven hjemme på Lerkendal. Dersom hjemmelaget skulle vinne denne kampen, var de klare for gruppespill i Europaligaen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2020 kl 21:08

PSV Eindhoven er ett av de tre store lagene i den nederlandske ligaen, og slett ingen hvem som helst med hele 18 seriemesterskap hjemme i Nederland.

Under onsdagens obligatoriske pressekonferanse, røpte trener Åge Hareide at Markus Henriksen vil få spilletid mot PSV Eindhoven, og en time før kampstart ble det klart at Henriksen starter dagens kamp.

Folketom stadion

Et par minutter før kampen ble blåst i gang klokken 19 kom Rosenborg ut i hvite og sorte drakter. Ett drøyt minutt senere kom gjestene ut i helblåe drakter. "Bilde tå`n Ivers" runget over en folketom stadion, og det meste var klart for at den italienske dommeren kunne blåse i gang kampen.

Her skulle det virkelig vise seg å være trykk i spillet, allerede fra første spark. Hurtighet og presisjon beskrev Rosenborgs første minutter ute på matta.

Det virket som Rosenborgs eksplosive start tente gjestene fra Nederland som prøvde seg foran målet til Hansen, uten å lykkes etter fire minutter.

Rosenborg åpnet klart best i oppgjøret, men etter ni minutter var det tydelig at gjestene kom mer og mer inn i spillet. Selv uten publikum på tribunen oste det Europa-kvalitet av denne kampen.

Etter 14 minutter gikk Adegbenro i bakken og skriker, etter at Rosario går tøft inn i ryggen hans. Rosario ble belønnet med gult kort, Rosenborg fikk frispark.

Når det hadde gått drøye 18 minutter hadde Rosenborg sitt forsvar kontroll på gjestene, men da kom et kjempeforsøk fra PSV. Ballen gikk rett i stolpen til høyre for Hansen.

Etter 21 minutter kom det man kanskje hadde fryktet de siste minuttene. Eran Zahavi puttet ballen enkelt for gjestene.

Mål etter halvspilt førsteomgang: PSVs Elan Zahavi setter ballen i nettet etter 21 minutter. Noe som blir tatt godt i mot av resten av laget. Foto: Joakim Halvorsen

Når halvtimen var spilt virket det som Rosenborg kom mer og mer tilbake i kampen, men etterhvert ble det mer rot i spillet fra begge lag.

I det 43. spilleminutt kom Rosenborgs aller største sjanse gjennom førsteomgangen, og det så nesten ut som ballen gikk i nettet, men PSVs keeper reddet ballen akkurat på streken når den kom susende fra Holse, etter et frispark fra Hedenstad.

Dermed gikk lagene til pause med en knapp ledelse til de nederlandske gjestene.

Den avgjørende omgangen

Andreomgang ble blåst i gang uten at det var gjort noen endringer på lagene, og Rosenborg startet omgangen med høyt press. Det kunne virke som Hareide har kommet med noen velvalgte ord i pausen, slik at gutta var lystne på gruppespill.

I løpet av omgangens første sju minutter fikk Rosenborg fått vist seg frem foran PSV sitt mål, dog uten de helt store sjansene.

Og der hang plutselig Rosenborgs Europa-drøm i en tynn, tynn tråd. Markus Henriksen mistet ballen og PSVs Cody Gakpo snappet den opp og sendte den i mål etter 61 minutter. Hansen var sjanseløs der.

Avgjørende minutter: Åge Hareide ser drømmen om Europa rakne mot PSV Eindhoven. Foto: Joakim Halvorsen

Når kampen passerte 70 minutter virket det mer eller mindre som Rosenborg hadde gitt opp håpet. Etter PSVs andre mål ble det flere og flere småfeil fra trønderne.

Rosenborg prøvde seg med friske bein etter 76 minutter. Vegar Eggen Hedenstad fikk fortjent hvile, og Erlend Dahl Reitan kom inn.

Bortsett fra et godt forsøk fra Reitan etter 80 minutter var det ikke mange høydepunkter å ta med seg fra kveldens andreomgang. Dermed er det snipp snapp snute for Rosenborg og drømmen om videre spill i Europaligaen. PSV er videre til gruppespillet med 0-2 på Lerkendal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...