ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Norgesmester i terrengløp:

- Kruttklompen

KRUTTKLOPMPEN: Vegard Warnes fra Svorkmo N.O.I ble lørdag norgesmester i terrengløp kort løype. Underveis i løpet ble 19-åringen betegnet som kruttklompen av speakeren. Foto: Henrik Einangshaug

Godt over 100 løpere stilte til start i lørdagens NM terrengløp på Kristiansten festning i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2022 kl 23:06

ANNONSE
Annonse

NM terrengløp i korte distanser arrangeres denne helgen på Kristiansten festning. Lørdag sto de individuelle distansene på programmet, og en som virkelig imponerte var Vegard Warnes. 19-åringen løp lørdag inn i mål i ensom majestet til norgesmester.

- Det er veldig bra, og det gir motivasjon til å jobbe framover, sier Warnes om hvordan det var å starte sesongen som norgesmter.

- Kruttklompen

Etter det Warnes selv beskriver som en litt rolig start, bestemte junioren seg for å øke tempoet, i håp om at konkurrentene kom til å slippe allerede før halvveis på første av i alt to runder. En etter en måtte raskt slippe, og Warnes kunne løpe inn som suveren norgesmester med tiden 6:00,2. Tiden ble dagens raskeste av samtlige på 2 km distansen, tre sekunder raskestere enn Kristian Bråthen Børve fra Ullensaker/Kisa IL, som ble norgesmester i gutter 16 år.

19-åringen som representerer Svorkmo N.O.I. sier det var en bestemt del av planen å unngå spurt.

- Jeg hadde et håp om å unngå en spurt i dag, for spurter kan gå alle veier. Holdt meg til planen, og heldigvis gikk det, sier Warnes.

Svorkmo-utøveren er såpass rask at speakeren betegnet den lovende juniorløperen som kruttklompen, en benevnelse junioren liker godt.

PALLEN MENN JUNIOR: F.v. Sindre Swan Moland (BUL-Tromsø), Vegard Warnes (Svorkmo N.O.I.) og Tord Franke Ulset (Selsbakk IF) Foto: Henrik Einangshaug


- Det er fine ord det. Viser kanskje at jeg har litt eksplosivitet i kroppen.

VM i Colombia som mål

Helgens NM i terrengløp er for flere av løperne sesongens første konkurranse, og mange var naturligvis spente på hvordan formen var etter en lang oppkjøring inn mot en ny sesong.

- Det er veldig godt. Det gir en god indikasjon på hvordan det ligger an.

Den ferske norgesmesteren blikket mot det som skjer videre i sesongen, da spesielt mesterskapene som står for tur. I slutten av juni arrangeres NM i Friidrett på Stjørdal, et mesterskap mange naturligvis ser frem mot.
Senere i sesongen, nærmere bestemt i starten av august, arrangeres U20-VM i Colombia, et mesterskap Warnes ser fram mot.

- Det er hovedmålet for sesongen, at jeg kan ta et krav, og komme meg dit.

- 3000 meter hinder ser mest sannsynlig realistisk ut, men det er ikke umulig at jeg kan klare det på 3000 meter flatt heller.

To søstre på pallen

For familien Wollan Benum fra Trondheim ble det ikke bare en, men to medaljer med hjem fra lørdagens NM øvelser.

SKILØPER: Marie Wollan Benum er i likhet med søster Ingrid aktiv i skisporet. Her fra KM sprint på Jervskogen i 2021. Foto: Henrik Einangshaug

Søstrene Ingrid (15) og Marie (16) stilte til start i de to yngste klassene, og innrømmer at de ikke hadde de helt store forhåpningene, da NM terrengløp var nytt for de begge.

- Har aldri sprunget noe sånn her før, så var bare med for å få en god økt, sier Ingrid.

- Ja, vi har bare hatt to løpeintervaller etter skisesongen, så det var litt tung start. Vi tenke vi bare skulle ta det som trening, så fikk vi se hvordan det gikk uten å sette oss noen høye mål, og det gikk veldig bra til slutt, sier Marie.

Og bra det gikk det. Begge søstrene markerte seg tidlig i konkurransen mot et/to år eldre utøvere, og var fra start av med i fronten av løpet. I mål løp lillesøster Ingrid inn til sølv i sin klasse, nesten fire sekunder foran storesøster Marie som løp inn til bronsemedalje i sin klasse.

- Det var veldig gøy, og det gir mer motivasjon for å holde mer på med løping når man springer gode løp, så det er veldig gøy, sier Marie.

Mål om NM i friidrett denne sesongen?

- Ja. Skal vertfall prøve å kvalifisere, så får man se om det passer, sier Marie avslutningsvis.

NM-MEDALJE: Søstrene Ingrid (15) og Marie Wollan Benum (16) hentet lørdag hjem hver sin medalje i NM terrengløp. Foto: Henrik Einangshaug

Nøkkelord

ANNONSE