Nea Radio

Breddefotballen avlyst:

– Godt å få det avklart

Feiret opprykk: Gauldal-spillerne tok seg ei skikkelig feiring i fjor høst da opprykket fra 6. divisjon var i boks. Nå blir det ingen mulighet for opprykksfest i 2020. Foto: Gauldal FK

Trener for Gauldal FKs A-lag, Gudbrand Gråbak, er lettet over å få en endelig avklaring rundt fotballsesongen 2020. Samtidig legger han ikke skjul på at han mener ting kunne vært løst annerledes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var fredag formiddag at nyheten kom: breddefotballsesongen 2020 for seniorer blir ikke gjennomført. Det betyr at det ordinære seriespillet utgår.

Gudbrand Gråbak er trener for nyopprykkede Gauldal FK i 5. divisjon. Han synes først og fremst at det var godt å få en endelig avklaring.

– Det var jo som ventet, egentlig. Og så var det egentlig godt å få det avklart. Vi har jo gått og spekulert og grublet på dette hele sommeren og høsten. Så nå var det greit å få en endelig avklaring, både for oss som er ledere i laget, og for de som er spillere.

– Vanskelig å forstå

Treneren understreker at klubben vil forholde seg lojalt til vedtaket, men er samtidig ærlig på at han ikke har fullstendig forståelse for et totalt fravær av kamper over hele landet.

– Jeg er jo trener selv for aldersbestemte lag som har kommet i gang med ordentlig kamp– og treningsaktivitet. Og jeg har jo sett hvor godt det har fungert ned i aldersbestemte klasser når vi har vært rundt og spilt kamper og hatt treninger. Så jeg kan ikke helt skjønne at dette har vært et så mye større problem for den lokale seniorfotballen. Hvor det er veldig lite reiseaktivitet, og vi spiller stort sett mot nabogrendene våre. Og når man ser litt andre aktiviteter rundt i samfunnet, så er det litt vanskelig å forstå. Det må jeg innrømme, medgir han.

Skuffet, men fattet: Gauldal-trener Gudbrand Gråbak. Foto: Gauldal FK

Gråbak mener det ville vært fullt mulig å tenke mer regionvis for å få avviklet kamper i alle fall noen steder i landet.

– Jeg tenker at det kunne vært tenkt mer på regionvise tiltak her. Når smitten er såpass liten som den er i Trøndelag – og andre deler av landet der den er større – så tenker jeg at det kunne vært gjort litt individuelle vurderinger for enkelte regioner. Og at vi på den måten kanskje kunne ha tenkt igangsettelse i Trøndelag. Samtidig så har jeg full forståelse for at regjeringen må sette streken ett eller annet sted i forbindelse med sine tiltak, konstaterer Gauldal-treneren.

Håper på trønderturnering

Gråbak forteller at man vil fortsette med organiserte treninger i noen uker til, og at man fortsatt har et håp om at man kan komme i gang med vanlig kontakttrening, og gir ikke helt opp håpet på å kunne spille noen kamper før året er omme.

– At kretsen kanskje tar initiativ til en egen turnering i Trøndelag. Det er fortsatt en idé som ligger på bordet fra kretsen sin side. Så det håper vi på – at vi kan få spilt noe. Selv om det ikke er ordinært seriespill – spilt noen fotballkamper i en turneringssammenheng i regi av kretsen. En fire-fem kamper før jul, forteller Gråbak.

Og selv om seriespillet – og dermed mulig feiring av nye triumfer på banen utgår – så er treneren likevel krystallklar på at man skal avslutte på vanlig vis.

– Det er sikkert en del av spillerne som venter på at vi skal ha en skikkelig avslutningsfest før vi setter et punktum for denne spesielle sesongen. For den skal vi ha likevel!

Hør hele intervjuet med Gauldal-trener Gudbrand Gråbak her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...