Nea Radio

Fra gatefotball på Haiti til Lerkendal

I samme drakt: Både Emil og Mikkel Konradsen Ceide har proffkontrakt med Rosenborg. Foto: RBK.no

Det startet med oppvekst i Troms og gatefotball på Haiti for brødrene Konradsen Ceide. Nå har de begge proffkontrakt med Rosenborg Ballklubb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2020 kl 11:33

Helt fra de var 6-7 år gamle, var det klart for Emil og Mikkel Konradsen Ceide at de skulle bli profesjonelle fotballspillere. Noe de sa tydelig i fra om allerede den gang. Lite visste de da om at de begge skulle ha proffkontrakt med norges beste fotballlag i en alder av 19 år. Det er nemlig bare 52 minutter som skiller tvillingparet som nå har skrevet seg inn i historiebøkene på Lerkendal.

Emil har hatt 18 kamper for Rosenborg sitt a-lag siden sin debut i 2018, mens Mikkel fikk sin proffkontrakt med klubben i september, etter å ha imponert med sitt spill for klubben sitt andrelag over lengre tid.

Fra snø til varme

- Vi bodde først i Tromsø, frem til guttene var åtte år gamle, forteller mor Ingvill Konradsen.

Siden flyttet familien til Haiti, hvor guttenes far er borgermester og mye av familien kommer fra. Mor Ingvill har også de siste tjue årene drevet bistandsorganisasjonen "Prosjekt Haiti" der nede, og det var mye av grunnen til at turen gikk dit. Moren tviler ikke på at mye av røffheten i tvillingenes spillestil kommer derifra.

På Haiti: Gatefotball på Haiti har vært en stor del av oppveksten til tvillingbrødrene Konradsen Ceide, og kanskje noe av det som har gjort dem så gode med ball. Foto: Privat

- Siden de var 12-13 år gamle fikk de muligheten til å spille og drible med voksne, haitianske menn som ikke lot dem vinne gratis. Dette var jo gatefotball på grusveien, med små mål. Så det er mulig at det har gjort dem noe tøffere i taklingene. Forhåpentligvis har det vært bra for dem, sier hun.

Årene etter ble det pendlet litt frem og tilbake mellom Finnsnes og Haiti, før turen gikk til Trondheim for tre år siden. Det skjedde etter at guttene ikke kom inn på fotballakademiet i Tromsø. Heldigvis fantes løsningen i Trondheim, hvor Ingvills søster var bosatt fra før.

Stolt mor: Ingvill Konradsen er meget stolt over det sønnene har fått til. Nå er Lerkendal begge sin hjemmearena. Foto: Joakim Halvorsen

Ingvill tok kontakt med SalMar Akademiet på Lerkendal og guttene fikk et par runder med prøvespill hos klubben. Begge var gode nok og fikk en velfortjent plass på akademiet.

Hør intervju med Ingvill Konradsen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...