Nea Radio

Nea Radio

Slik utspilte dramaet seg

Hovland kunne smile etter to mål mot Ranheim. Foto: Per-Erik Ofstad

Rosenborg-Ranheim ble akkurat det dramaet man hadde forestilt seg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2019 kl 08:20

Rosenborg og Ranheim har som oftest møtt hverandre i betydningsløse treningskamper i pre-season. Dette oppgjøret var alt annet enn en betydningsløs treningskamp. Rosenborg vant en plass i kvalifiseringen til Europa League neste år, mens Ranheim tapte sin eksistens i Eliteserien.

Rosenborg - Ranheim

Resultat: 3-2 (0-1)
Målscorere: Alseth, Hovland (2), Karlsen, Adegbenro
Tilskuertall: 11026
Kveldens variant: Kudos til banemester Øien. Banen var etter forholdene suveren. Snømengdene utenfor stadion vitner om hvordan banen kunne sett ut.

OBOS i fjæra

Ranheim må ta den tunge turen ned til OBOS-ligaen. Laget har slitt med å omsette gode prestasjoner til poeng. Flere jevne kamper har endt i mostanderlagets favør grunnet udyktighet og uflaks. I et par år har Ranheim vært i utfordrerposisjon, men denne sesongen hadde de en solid fjorårs-sesong å forsvare. Den omstillingen har de ikke taklet. Spillere som Løkberg, Eggen Rismark og Witry har de ikke klart å erstatte.

Viktig medalje for RBK

Ingen på Lerkendal jublet for medalje av valøren bronse, men kvalifiseringsplassen til Europa League betyr alt. En sesong uten noen som helst mulighet for spill i Europa hadde vært en enorm skuffelse. Vegen til Europa League blir ekstremt lang, og Rosenborg skal gjennom mange hinder for å komme til et eventuelt gruppespill. Det gir likevel håp foran en sesong hvor Rosenborg vil være i en enorm utfordrerposisjon.

Thriller av en avslutning

Både Rosenborg og Ranheim var avhengig av hjelp fra andre klubber for å klatre på tabellen. Rosenborg behøvde Haugesund-seier over Odd, mens Ranheims situasjon mildt sagt var noe mer komplisert. Før runden sto hele seks lag i fare for å rykke ned, og verst stilt av alle var Ranheim. Odd tapte sin kamp mot Haugesund, mens Ranheim ikke engang hadde klart seg med seier mot Rosenborg.

RBK burde tatt ledelsen

Hjemmelaget åpnet kampen best. Etter 12 minutter var Ranheim griseheldige da Hellands skudd fra kanten av sekstenmeteren gikk på innsida av stanga. Returen skulle Adegbenro rutinemessig sette i mål fra 11 meter, men nigerianeren blåste kula over.

Ny keepertabbe holdt liv i drømmen

Ranheim benyttet første mulighet til å sette sine konkurrenter i bunnstriden under press. Øyvind Alseth scoret målet nærmest ut av ingenting. Backen dundret inn et hardt innlegg som snek seg forbi en famlende Andre Hansen. Nå tok kampen ordentlig fyr. Parallellt med dette endret resultatet seg flere ganger i andre avgjørende oppgjør.

Ekstremt åpent

I minuttene som fulgte fikk vi se enorme muligheter til begge lag. Samtidig økte temperamentet, og desperasjonen begynte å bre seg også hos Rosenborg. Bortelaget vartet opp med en livsviktig redning på strek etter corner etter 32 minutter, i minuttene som fulgte kunne og burde Ranheim økt ledelsen. Bakenga blir blant annet spilt alene med Hansen, men den tidligere Rosenborg-spilleren blåste avslutninga himmelhøyt over målet.

Haugesund gjorde jobben og Hovland reduserte

Etter en noe utvidet pause grunnet snømåking i Tromsø blåste Døvle i gang andreomgang. Pling etter pling tikket inn på storskjermen de neste minuttene. Samtlige i Rosenborgs favør, og Ranheims disfavør. Stort bedre ble det ikke for de blå da høstens målmaskin Even Hovland headet inn utligningen etter 57 minutter.

Hovland-dobbel, men Ranheim svarte

Det har virkelig løsnet for Hovland foran mål denne høsten. Den ellers lite målfarlige midtstopperen scoret sesongens første mål i august, og mot Ranheim kom sesongens tredje og fjerde. Med et nytt hodestøt sendte landslagsspilleren fra Sogndal Rosenborg opp til 2-1. Minuttet senere reduserte derimot innbytter Karlsen etter et nydelig angrep av Ranheim.

Kampen hadde en ny twist

Det heseblesende oppgjøret ble snudd på hodet nok en gang da Adegbenro sendte Rosenborg opp i 3-2 på en volley. På overtid ble Mike Jensen felt, og Rosenborg fikk straffe. Kapteinen tok straffen selv, og sendte ballen rett i klypene på keeper Barli. Det betydde lite, dramaet endte 3-2.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...