ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Breddefotball:

Storseier da Leik besøkte Gimse i direktesendt oppgjør

Gimses nye klubbhus har en kostnadsramme på hele 21 millioner, og når dette står ferdig vil 6.divisjonsklubben trolig ha de beste fasilitetene i breddefotballen på landsbasis. Erlend og Arild ble plassert foran det hvite målet til høyre på bildet da de skulle kommentere, så her var vi virkelig tett på ballen! Foto: Erlend Engan

Etter en jevnspilt førsteomgang kunne Leik etter hvert sikre seg en komfortabel seier i lokaloppgjøret i 6.divisjon avdeling 6 mot Gimse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lagene møttes én gang i fjor, da stakk Gimse av med en 6-1-seier, og det var tydelig at Leik hadde klare planer om å revansjere det sure nederlaget. Det var likevel en forholdsvis sjansefattig førsteomgang mellom to lag som var opptatt av å spille fotball i stedet for å måke ballen i retning motstanders mål og håpe på det beste. Leik hadde ballen mest, og kom til flere gode sjanser, bl.a. gode langskudd og frispark fra Mats Even Eids gode høyrefot.

Rett før pause fikk Leik frispark i farlig posisjon ute til høyre, og kaptein Mats Olav Olsen pisket ballen inn foran mål (overført betydning, han sparket ballen). Etter tette dueller gikk satte en uheldig Gimse-spiller ballen i eget nett.

I pausen snakket vi med flere lokale supportere, og det var bred enighet om at Gimse måtte heve presset sitt, og samtidig prøve å holde ballen i laget mer enn tre trekk. Dette skulle imidlertid vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Andreomgangen åpnet med to kjappe Leik-scoringer ved Frank Olav Gaustad. Under sendingen kan vi ha gitt æren for disse målene til en av hans lagkamerater, i og med at vi manglet draktnummer på tre Leik-spillere, og dette beklager vi i så fall på det sterkeste. Etter 56 minutter kunne Håkon Eid øke ledelsen ytterligere, en fin revansje etter de to gule kortene han pådro seg i forrige møte mellom lagene.

Kampens høydepunkt

Leik fortsatte å presse høyt, og etter en drøy time fikk Gimses keeper Svein Ove Fagerheim et vanskelig tilbakespill. Klareringen hans ble fanget opp av Leiks Fredrik Larssønn Eik, som satte inn en perfekt utført lobb fra 35 meter rett i mål.

Leik ga seg ikke før resultattavla viste hele 0-6, etter at Sander Lillebudal fikk æren av å avslutte scoringsballet. Gimse skapte noen brukbare sjanser utover mot slutten av kampen, og spesielt lagets toppscorer, Jonas Bjørklund, hadde noen fine muligheter til å pynte på resultatet.

Gimses neste kamp er bortekamp mot Støren 25. mai, mens Leik tar imot Trønder-Lyn 2 på Korsveien Kunstgress dagen etter.

Tett på ballen

Visste du at Nea Radio også har sin egen fotballpodkast? Her følger vi i utgangspunktet Stjørdals-Blink i OBOS-ligaen, og med ujevne mellomrom er vi også innom både breddefotballen og andre aktuelle tema.

Du finner podkasten ved å trykke her eller ved å søke opp "Tett på ballen" eller "Nea Radio" der du hører podkast.

Nøkkelord

ANNONSE