ANNONSE
Annonse
Nea Radio

To Blink-syklister tatt ut til ritt i Nederland

NEDERLAND: F.v. Camilla Rånes Bye og Eirin Lystad Dybwad er uttatt til EPZ Omloop van Borsele i Nederland førstkommende helg. Foto: Privat

To Stjørdals-Blink syklister er tatt ut til sesongens første landslagsritt for kvinner junior.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Sesongen har fungert veldig bra. Det har vært veldig spennende å få vært med på ritt i Belgia og erfart det med felt. Synes det har vært mange nyttige erfaringer, og vi har fått testet ganske mye på de få rittene vi har fått være med på.

Det sier Stjørdal-Blinks Eirin Lystad Dybwad, som sammen med klubbvennine Camilla Rånes Bye har reist til Belgia og Danmark for å starte årets sesong. Nylig ble de to tatt ut til å sykle EPZ Omloop van Borsele med juniorlandslaget.

Vanskelig uttak

Tredagersrittet i Nederland blir årets første for juniorlandslaget kvinner, noe som har gjort uttaket litt ekstra krevende.

- Dette har vært et veldig vanskelig uttak, da det er få løp som ligger til grunnlag og flere av jentene har vist seg å være på samme nivå. Det som har vært viktig for meg er at uttaket skulle bli så rettferdig som mulig, og som bakgrunn for avgjørelsen har jeg sett på resultater fra fysiske tester i labben og utendørs, gjennomført trening og resultater fra de rittene som er kjørt hittil i år, skriver Landslagsleder Kvinner Junior Landevei, Hanne Berg Eriksen, i pressemeldingen til Norges Cykleforbund.

Berg Eriksen har i alt tatt ut fem ryttere til det kommende tredagersrittet, hvor det er funnet plass til begge de to Blink-syklistene.

- Synes det er veldig stas, og det blir spennede å få erfart å være med på landslaget. Synes det selvfølgelig kom veldig brått på, så var ikke helt klar for å være med til Nederland når jeg hadde pakket sakene mine til Belgia. Men jeg gleder meg veldig, og ser for meg at det blir tre ritt med masse erfaringer, sier Lystad Dybwad.

Mål om EM og VM

Begge jentene er enige i at de tar med seg mange gode erfaringer fra rittene i Belgia. Flere av rittene har vært kermisritt, hvor rytterne sykler mange korte runder, totalt 50-60 km for kvinner junior.

- Det er noe helt annet enn å sykle i Norge. Det er flere erfarne ryttere som kan å sykle i felt, og man får virkelig prøvd seg. Det har vært veldig artig, og skikkelig gøy å sykle slike kermisritt som det kalles her nede, sier Rånes Bye.

Forrige sesong ble Camilla norgesmester fellesstart og gateritt, syklet inn til 3. plass i NM tempo, ble suveren vinner av Norgescupen sammenlagt, og uttatt til både EM og VM. Camilla er tydelig på at hun er sulten på mer.

- Jeg har lagt litt forventninger til meg selv, og sett for meg å ta gullmedalje i NM. Mål om å kjøre EM og VM også, men man må jobbe hardt og vise seg verdig en plass der da.

Hør hele intervjuet med de to Blink-syklistene i lydfilen under.

ANNONSE