Nea Radio

Stjørdals-Blink - Ranheim (1-0):

Lillebo med avgjørende straffescoring i trønderderbyet

Trygg fra krittmerket: Mats Lillebo ble kampens eneste målscorer når Stjørdals-Blink søndag vant 1-0 over Ranheim i trønderderbyet på Sandskogan. Foto: Henrik Einangshaug

Etter mye motgang denne sesongen, løsnet det omsider for Stjørdals-Blink i trønderderbyet mot Ranheim på Sandskogan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2021 kl 21:12

For første gang i Stjørdals-Blinks OBOS-liga historie, kunne vertene søndag ønske tilreisende supportere velkommen til Sandskogan. Selv med Forza Ranheim til stede, maktet ikke gjestene fra Ranheimsfjæra å få ballen inn bak Emil Ødegaard som sto som en vegg i Blink-målet.

- Ufattelig deilig, selvfølgelig ufattelig deilig at det er i derby også, en utrolig god følelse som jeg skal bygge videre på, sa Ødegaard på pressekonferansen etter kampslutt.

Straffe tidlig i kampen avgjorde

Øyvind Alseth felte Robin U. Bjørholm-Jatta, og lagde straffespark til vertene før 10 minutter spilt. Foto: Henrik Einangshaug

Det var en tidlig situasjon som ble avgjørende for kampens utfall. Øyvind Alseth felte vertenes Robin U. Bjørholm-Jatta innenfor 16-meteren, og dommer Marius Lien pekte på straffemerket. Mats Størseth Lillebo tok ansvar fra krittmerket, og sendte ballen til motsatt side for Magnus Lenes i Ranheim-målet.
Lillebo følte seg trygg når han skulle ta straffen.

- Der føler jeg meg ganske trygg. Den har vi innkassert før skuddet var godt nesten, nei da, den må settes, men straffe bør være mål, det er så enkelt som det, sier målscorer Lillebo.

Begge lagene fikk flere sjanser til å score utover i omgangen, men det ble aldri mer enn med sjansen, og Blink kunne gå i garderoben med 1-0 ledelse.

Dere gikk i garderoben med 1-0 ledelse. Med den historikken med så mange tap nå, valgte dere da å legge dere defensivt og spille litt tryggere?

- Hele kampplanen var at vi skulle luke unna de unødvendige feilene som vi har blitt straffet for i de tidligere kampene. Første målsetning var å ikke slippe inn i det første kvarteret, som vi har gjort i ganske mange kamper. Når man klarer det er det enklere å vinne fotballkamper.

Verken Blink eller Ranheim klarte å sette ballen i mål i løpet av 2. omgangen, selv om begge hadde flere store sjanser gjennom omgangen. Matchvinneren var godt fornøyd med en etterlengtet seier.

- Det er deilig å få seg en skikkelig slite lagseier der vi vinner 1-0 uten at det er så veldig velspilt. Smaker ekstra godt når vi vinner på den måten der, akkurat det vi trengte nå.

Saken fortsetter under intervjuet med Mats Lillebo.

Lillebo utvist

Stjørdals-Blink måtte klare seg de siste minuttene av kampen med en mann mindre på banen. Litt over halvveis ut 2. omgang pådro målscorer Lillebo seg sitt første gule kort i kampen. I det 83 spilleminutt sparket Lillebo ballen vekk, og dommer Lien ga målscoreren sitt andre gule for dagen.

Lillebo satte straffen sikkert inn bak Magnus Lenes, og sendte Blink opp i ledelsen på Sandskogan. Foto: Henrik Einangshaug

- Det er ikke noe lettere å forsvare seg når man er en mann mindre. Det var litt dumt å komme under, men det var som mot Sogndal, vi tok tre poeng med 10 mann der å. Vi får satse på at det er noe man lærer av, og så får vi prøve å vinne kamper uten å få utvisninger senere.

Lillebo innrømmer at det var dumt av han å sparke vekk ballen, og ønsker ikke å forsvare det.

- Det var dumt av meg, men jeg synes det var strengt da. Det er ikke en veldig stor bortsparking av ball der. Skal ikke forsvare det, men jeg synes det er andre ting han kan ta tak i underveis i kampen.

Steppet inn for syk Dent

En som ikke var tilstede søndag, men som sikkert gjerne skulle vært på plass på Sandskogan, var Blink-trener Tom Dent. Søndag morgen ringte han til Bjarne Kristoffersen og sa han var syk, og at Kristoffersen derfor måtte lede laget. Senere ringte også Snorre Lillebo og sa at han også var syk, og derfor i henhold til retningslinjene ikke kunne stille.
Det var en spesiell opplevelse for Kristoffersen å lede laget han har vært i i en årrekke i OBOS-ligaen.

- Det er stas å få lede min klubb i en OBOS-kamp. Jeg blir stolt av det, for det er her jeg har vært siden jeg var seks år, så det var spesielt og artig det.

Selv om Kristoffersen var den som sto på sidelinjen som trener, sier han det var en seier som mange i klubben var sammen om å få til.

- Det å ta tre poeng er veldig artig, og vi er sammen om det. Alle spillerne, både de som spilte og ikke spilte, hele teamet rundt, trenere, lagledere, fysioterapeuter og alt. Egentlig hele klubben, veteraner, de som koker kaffe og steker vafler.

Hør hele intervjuet med Bjarne Kristoffersen i lydfilen under.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...