Nea Radio

Sona-lekene:

- Skjønte det ble litt for fort å henge på

Oppsving i rekrutteringen i dalføret

I svevet: Tonje Bjørkli (10) fra Selbu hoppet langt under lengdekonkurransen på Sona-lekene søndag. Foto: Henrik Einangshaug

Søndag arrangerte Idrettslaget Dalebrand Sona-lekene på Midtkiløra. Stevneleder forteller om en økende interesse for friidretten i dalføret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2021 kl 08:05

Det ble både løpt raskt, kastet langt og hoppet høyt og langt, når Idrettslaget Dalebrand søndag inviterte til den 42. utgaven av Sona-lekene. Arrangøren måtte i fjor dele stevnet opp i to deler for å ivareta smittevernet. I år kunne arrangøren igjen samle alt til et stevne.

- Det er en av de tingene man har gledet seg til. Det er mer normalt, men vi må ta noen forbehold nå og, men vertfall fikk vi ikke større deltagelse enn til at vi kunne samle alt på et stevne, sier Kjell Olav Storflor, stevneleder i 41 av 42 utgaver av Sona-lekene.

Vant 1500 meteren

På søndagens 1500 meter for gutter/menn 15 år og eldre stilte fire utøvere til start. Juniorutøveren Mads Rasmus Solem fra Hegra IL åpnet 1500 meteren ganske friskt, og sprengte feltet fra start. 16-åringen Ole Daniel Prigge fra Nybrott IL var nærmest å følge Solem, men sier at det gikk ganske fort i starten.

- Skjønte det ble litt for fort å henge på han, og hørte at vi lå an til skjema for 4:10 min i starten, så det var en litt hard åpning fra meg og. Jeg prøvde litt å henge på han, men ville ta igjen på slutten, og det funket.

Utover i løpet tok Prigge innpå Solem, og løp fra. Prigge løp i mål på tiden 4:31.5, og var godt fornøyd med løpet.
Det ble en litt annet start på årets sesong for Prigge enn normalt. På starten av sesongen har det for det meste blitt gateløp, mens det nå den seneste tiden har blitt flere baneløp. 16-åringen ser nå frem mot NM junior i Askøy 30. juli til 1. august, hvor han får konkurrere mot eldre utøvere, noe han er forberedt på at blir tøft.

- Jeg har ikke noe mye mål, vil bare slenge meg med. Ganske mange eldre folk med, så tror ikke jeg har noen sjanse mot de.

Saken fortsetter under intervjuet med Ole Daniel Prigge.

Håper på økt rekruttering med NM

Stjørdalsalliansen skal i 2022 arrangere NM senior Hovedmesterskapet i friidrett på Øverlands Minde på Stjørdal. Dette blir første gang NM i friidrett arrangeres nord for Dovre etter 2008, og over 30 år siden sist NM ble arrangert på Stjørdal. Stevneleder Storflor håper NM vil ha en effekt på rekrutteringen til friidretten i dalføret.

- Vi håper å få med utøvere fra dalføret i spennende dueller i hoved-NM. Med en flonkende ny arena vil det sikkert noen unger som synes det er artig å bli med på friidrett og. Vi håper og tror det kommer en effekt der.
Rekrutteringen til friidretten har vært god de siste årene, og deltagelse på de lokale stevnene vært stigende.

- Karusellstevnene vi har i dalføret har hatt oppsving de siste to årene i deltagelse. Det er for 6 år og oppover, og veldig fin stigning i deltagertall. Håper og tror at friidretten kan blomstre, sier Storlfor avslutningsvis.

Hør hele intervjuet med Kjell Olav Storflor her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...