Annonse
Nea Radio

Norgescup:

- Stort å komme på 2. plass, i alle fall på hjemmebane

Pallen: Camilla Rånes Bye fra Skatval imponerte stort med søndagens 2. plass under Norgescuprittet på hjemplassen. F.v Camilla Rånes Bye, Amalie Christensen og Emma Risnes. Foto: Henrik Einangshaug

Camilla Rånes Bye fra Stjørdals-Blink syklet søndag inn til 2. plass i Norgescupen, kun noen hundre meter fra husdøra på Skatval.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2021 kl 07:29

Annonse

Stjørdals-Blink arrangerer denne helgen Norgescup for junior og senior på Skatval. Helgen ble ekstra spesiell for Camilla Rånes Bye, som bor kun noen hundre meter fra Norgescupløypa.

- Kjenner løypene veldig godt da, og følte spesielt i dag at jeg har ganske god kontroll. Kjenner bakkene, og vet når flatene og de bratteste kneikene i bakkene kommer, så det føler jeg hjalp litt i dag, sier Camilla Rånes Bye.

På hjemmebane

Allerede lørdag fikk Camilla sykle Norgescup på hjemmebane. Temporittet startet godt for Camilla, som både etter 4 og 8 km var inne topp 3. Mot slutten av tempoen ble det noe for tøft for Camilla, som syklet inn til en sterk 4. plass, kun 8,1 sekunder fra 2. plassen. Rittet ble vunnet suverent av Amalie Christensen fra Lillehammer CK.

Kvinner junior og senior startet sammen på søndagens fellesstart. I tunge løyper rundt Skatval, var det flere juniorjenter som måtte slippe hovedfeltet. For Camilla var det langt fra noe alternativ, hun var like greit med langt fremme i feltet fra start.

- I dag syntes jeg det gikk veldig greit å henge på, var egentlig veldig overrasket selv over at det gikk så bra. Følte jeg hadde veldig gode bein, og syntes det gikk overraskende bra egentlig.

Kvinner junior syklet søndag fire runder, mens seniorjentene hadde seks runder. På toppen av Vifstadlia var de fleste samlet i hovedfeltet, men på de siste kilometerne satte Amalie Christensen fra Lillehammer CK inn det avgjørende rykket. Lillehammerjenta fikk de meterne hun trengte, og syklet inn til seier. Rånes Bye fulgte 10 sekunder bak på en 2. plass, og Emma Risnes fra CK Elverum tok 3. plassen, 36 sek bak Christensen.

- Jeg er ganske fornøyd, det er ganske stort å komme på 2. plass som førsteårsjunior, vertfall når man er på hjemmebane.

Saken fortsetter under intervjuet med Camilla.

Massespurt

Søndagens fellesstart for menn senior ble av det fartsfylte slag fra første tråkk.
Peder Strand fra TVK gikk solo helt i starten av rittet. Strand hadde på det meste 48 sekunders luke til hovedfeltet, før hovedfeltet hentet han inn på runde to.

Strand var langt fra dagens eneste som forsøkte seg blant seniorene. En rekke lag hadde flere kort å spille på, og sendte stadig nye ryttere i brudd.

- Det var umulig å kjøre fra, gikk ganske kontrollert i alle bakkene, men hørte i feltet at folk snakket om at det var vanskelig å komme unna, sa Blink-rytter Fredrik Benjaminsen etter målgang.

Ingen ryttere fikk aldri den helt store luken, og ble ofte hentet inn av hovedfeltet på vei ned fra Vifstadlia. Det endte derfor i en massespurt, hvor over 40 mann var med når alt skulle avgjøres.

I spurten kjempet Magnus Frydenlund med fjorårets vinner av Norgescup på Skatval, Vegard Stokke. Stokke kom seg aldri helt opp på siden av Frydenlund, som kunne juble for seier etter å ha falt utenfor pallen på gårsdagens tempo.

Seiersherre: Magnus Frydenlund fra IK Hero vant menn seniors fellesstart søndag. Foto: Henrik Einangshaug

- Det ble hardt, måtte ta det rolig i noen av bakkene, men klarte å henge med inn til mål og det lønte seg.

Med hele ti ryttere på start, hadde Frydenlunds lag, IK Hero, mange kort å spille på. Laget var med å prege rittet fra start til slutt, og hadde flere mann fremme i brudd gjennom rittet. Selv om flere av rytterne hadde vært i brudd gjennom dagen, var det fortsatt nok futt i beina til et opptrekk på slutten.

- Jeg hadde et fantastisk opptrekk av to av lagkameratene mine. Dem gjorde hele jobben, og leverte meg inn på 2-300 meter før mål så det var enkelt for meg på slutten der.

Vegard Stokke tok 2.plassen, mens Tobias Halvorsen fra Kristiansands CK spurtet inn til 3. plass.

Saken fortsetter under intervjuet med Magnus Frydenlund.

Løvdal topp 15 - Benjaminsen hindret av stygg velt

Vegard Løvdal (helt ute til høyre i rødt) spurtet inn til 15. plass søndag. Foto: Henrik Einangshaug

Stjørdals-Blink stilte med hele fem mann på søndagens fellesstart for herrene. Daniel Vold, Sigve Kattem og Jørgen Dragsten ble tatt ut av rittet, og Blink sto med det igjen med Vegard Løvdal og Fredrik Benjaminsen i spurten. Løvdal var sterkest av de to, og syklet inn til en sterk 15. plass.

- Det var greit det, kunne ha vært litt bedre i spurten, men ble sperret. Generelt fornøyd med rittet, bra fullføring og satt foran å kjørte sykkelritt, så ganske godt fornøyd.

En som virkelig ble hindret var Fredrik Benjaminsen. Det ble dramatisk når flere av rytterne veltet cirka 500 meter før mål. En rytter ble fraktet bort fra stedet i ambulanse.

- Det skjedde foran meg. Det gikk ganske fort, så han ble dyttet eller noe sånn, så fløy han bare forbi meg. Ble litt hindret og mistet farten, men så ikke akkurat så bra ut, sier Benjaminsen.
- Klarte å komme meg unna, men flaks det egentlig. Kunne blitt tatt med selv også.

Allerede neste uke venter nye store ritt for Løvdal, Benjaminsen og resten av sykkel-Norge. 13-20. juni arrangeres sykkel-NM i Kristiansand. Løvdal ser frem til U23 fellesstarten

- Det er å kjøre god løp i NM, og forhåpentligvis prestere bra på U23 fellesstarten, det er det som er det store målet. Har vært nære topp-plassering der før, så veit at det er mulig. Målet er et nytt solid ritt der.
g unna, men flaks det egentlig. Kunne blitt tatt med selv også.

Her kan du høre hele intervjuet med Vegard og Fredrik.

Nøkkelord

Annonse