Annonse
Nea Radio

Norgeseliten kommer til Stjørdal:

- En stor glede, vi har ventet lenge

Norgescup: Både ryttere og arrangør er klar for Norgescup på Stjørdal. F.v. Sondre Aarsbog Weiseth, Daniel Vold, Rune Andreas og Kalle Petter Brodahl Kvam. Foto: Henrik Einangshaug

Til helgen arrangeres Norgescupåpningen i landeveissyklingen på Stjørdal. Ritthelgen sto lenge i fare for å bli avlyst grunnet korona, men onsdag fikk arrangøren godkjenningen de hadde ventet på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Stjørdals-Blink arrangerer lørdag og søndag årets Norgescupåpning i landeveissykling på Skatval. Den økende smitten av koronavirus i Trøndelag, gjorde at arrangementet lenge sto i fare for å måtte avlyses/utsettes. Onsdag kom derimot beskjeden, Stjørdals-Blink får arrangere.

- Det har egentlig variert fra time til time utfra hvordan koronasituasjonen har utviklet seg, både på Stjørdal og spesielt i Trondheim. Og det har vært "nei, nå går det ikke" og "ja, nå går det", også har vi vært glad og så lei oss, så gikk det bra til slutt, sier assisterende rittleder Rune Andreas Brodahl Kvam til Nea Radio.

Må teste seg før ankomst

Det er innført en streng koronaprotokoll som både ryttere, støtteapparat, arrangør m.m. må følge gjennom ritthelgen. Blant annet er arrangøren tydelig på at tilreisende som skal bo på ritthotellet på Hell skal spise frokost og middag på rommet. Videre tydelig på at ingen mingling skal forekomme rundt på hotellene.
Samtlige som tar del i arrangementet må fremvise negativ koronatest tatt innenfor de siste 72 timene. Dette gjelder alle som ikke er fullvaksinert, vaksinert med 1.dose og hvor det har gått mer enn 3 uker og de som har hatt Covid-smitte siste 6 måneder.

Det har vært noen hektiske dager fylt med usikkerhet for Rune Andreas Brodahl Kvam og resten av arrangørstaben. Foto: Henrik Einangshaug

- Alle må bruke munnbind, rytterne må bruke frem til de står på startstreken. Alle som er i følgebiler må bruke munnbind hele tiden, det samme med de som er på arenaområde. (...) Vi begrenser alles bevegelsesfrihet ut i samfunnet, for å redusere muligheten for å ta med seg smitte sørover, siden det er i Trøndelag det store smitteutbruddet er, sier Rune.

Med de siste godkjenninger fra kommuneoverlegen nå i boks, ser Rune Andreas frem til å ønske Norgeseliten i landeveissykling velkommen tilbake til Stjørdal.

- Det er en stor glede, vi har ventet lenge på å endelig få arrangere sykkelritt, og omsider fikk vi lov. Det har vært mye frem og tilbake, men vi hadde en god dialog med kommuneoverlegen spesielt, og han har gitt klarsignal. Hele sykkel-Norge jubler for at vi åpner på Skatval i helga.

Lokale sykkelhåp

Det gror godt for tiden i trøndersk sykkelsport, både med rekruttering av nye utøvere og utøvere i toppen. Nylig vant Melhus-rytteren firedagersrittet Tour de la Mirabelle i Frankrike sammenlagt, og Stjørdals-Blink har selv en rekke lovende junior- og seniorryttere på vei opp.

Sist sesong syklet Blink-rytter Daniel Vold inn til bronse på NM fellesstarten for juniorene, og var med å sykle Stjørdals-Blink inn til 4. plass på NM-lagtempo. Vold har denne sesongen tatt steget opp i seniorklassen, og ser frem til helgas ritt.

- Det blir tøft å sykle med de større gutta å kjenne på nivået der, og lengre distanser, det blir tøft å kjenne på det. Og spesielt på hjemmebane så er det artig, du kjenner løypa, får håpe å prestere litt bedre på hjemmebane, sier Vold.

Kalle Petter og Sondre syklet torsdag en ny runde rundt helgens Norgescup løype. Foto: Henrik Einangshaug

I mars ble Kalle Petter Brodahl Kvam tatt ut til prestisjetunge Paris-Roubaix for juniorer. Landslagsleder Kai Lexberg var full av lovord om den unge juniorsyklisten fra Stjørdal i forkant av rittet som ble avlyst grunnet koronasituasjonen. Det er ikke uten grunn at landslagsledelsen la merke til Kalle Petters prestasjoner sist sesong. Blink-syklisten har allerede en rekke NM medaljer å vise til på bane, og som førsteårsjunior i fjor var han flere ganger topp 10 på Norgescup.

Les hele saken her: Lovord fra landslagslederen

Selv om det ikke ble noe av det prestisjetunge rittet, er Kalle Petter klar for Norgescup på hjemmebane.

- Fortsatt trent bra etter at jeg fikk beskjeden om at det ikke ble noe Paris-Roubaix, jeg er klar.

Klar for å hjelpe lagkameratene

Et av styrkene sist sesong til Stjørdals-Blink var uten tvil laget som helhet. Under fjorårets NM-fellesstart for juniorene fikk Blinks mannskap virkelig vist seg frem. Ikke mindre enn fem av lagets ryttere kom topp 15, noe som sier sitt om nivået i klubben.

- Det er alltid kult å sykle på hjemmebane, og det er litt spesielt i år når det er det første rittet i sesongen i tillegg. Tror det kommer til å bli ganske spennende, blir artig å komme i gang igjen, sier Sondre Aarsbog Weiseth.

Hvordan er formen nå før det braker løs?

- Jeg har vært ganske uheldig i vinter med virusinfeksjon og litt forskjellig, så formen min er ikke mye å skryte av. Vi har en del formsterke ryttere på laget som jeg må prøve å hjelpe så mye som mulig. Så satser vi på at hvis jeg klarer å hjelpe de, at vi får til gode resultater utfra det.

Hør hele intervjuet her:

Annonse