Nea Radio

NM i landeveissykling:

Mål om topplassering

Medaljehåp: Kalle Petter Brodahl Kvam ser frem mot NM fellestart på lørdag, og tror Stjørdals-Blink har gode muligheter for å ta medalje kommende helg. Foto: Henrik Einangshaug

Til helgen er det duket for årets høydepunkt for landets syklister. Ringerike Sykkelklubb inviterer til NM fellesstart for junior og senior, og flere lokale ryttere er blant medaljefavorittene kommende helg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var en stund usikkert rundt hvordan det ville bli med nasjonale mesterskap i Norge for syklistene denne sesongen. Kristiansands Cykleklubb hadde egentlig invitert til en forrykende sykkelfest på Sørlandet, men så seg nødt til å utsette den planlagte sykkelfesten til neste år, for heller la Ringerike Sykkelklubb være vertskap for årets fellesstart, mens Skiens klubben Grenland Sykkelklubb arrangerte NM tempo tidligere i år.

Det trønderske sykkelpublikumet fikk også denne sesongen se landets beste ryttere kjempe langs landeveiene på både Skogn og Skatval, hvor da en rekke av de lokale rytterne virkelig viste seg frem på hjemmebane.

Medalje som mål

Flere av de lokale rytterne vartet under sist Norgescup helg på Skogn og Skatval opp med flere topp 20 plasseringer, hvorav Kalle Petter Brodahl Kvam fra Stjørdals-Blink var sterkest med en 6.plass under fellesstarten på Skatval. På lørdagens NM fellesstart håper førsteårsjunioren å kjempe om en bedre plassering.

Klar for NM: Det ble en 13.plass på Kalle Petter under årets NM tempo. Foran helgens NM fellesstart satser han på en topp fem plassering, helst pallen. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Henrik Einangshaug

- Jeg har lyst til å dra hjem med en topp 5. plassering. Tenker at hvis jeg kan klare topp fem, så kan man klart klare pallen også, noe som hadde vært en drøm for meg da. Hvis vi kjører bra som et lag, og får en fra laget topp fem, da skal vi si oss fornøyd, sa Kalle Petter Brodahl Kvam til Nea Radio.

Stjørdals-Blink sin lagtaktikk under Norgescup på hjemmebane lyktes bare så vidt. De klarte å få med seg en mann i det opprinnelige bruddet som krympet gradvis utover i rittet, men skulle gjerne sett at de hadde hatt en rytter til i bruddet for enklere ha kontroll og kunne styre bruddet i større grad. Kalle Petter er tydelig ovenfor Nea Radio at det blir viktig å få med minst to mann i bruddet, da han mener dette er et mesterskap som vil passe de lokale rytterne godt.

- Mesterskapet passer oss i Stjørdals-Blink veldig bra. Flere korte og harde bakker i løypen, noe som er bra. Vi er flere som er sterk, alle kan være med å kjempe om en veldig bra plassering.

Kalle Petter ser frem til lørdagens fellesstart for juniorene, men innrømmer at løypen er hard. Rytterne skal begi seg ut på 120 brutale kilometer i rundløypen like sør for Helgelandsmoen på Hønefoss, og at det derfor kan være en sterk nok prestasjon i seg selv å bare fullføre rittet.

- Hvis alle har en topp dag, så kan alle klare å fullføre NM rittet, for bare det å fullføre NM i den løypa der på 13,6 km er meget sterkt. Så hvis alle fullfører rittet, så kan man fort komme topp 25, da jeg ikke tror det er så mange som kommer til å klare å fullføre.

Hør hele intervjuet med Kalle Petter Brodahl Kvam her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...