ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Storsylen Opp i 2019

GRÜNDERNE: Hovedkomite i ti år, fra venstre Jo Vegard Hilmo, Ola Morten Græsli, Niklas Dyrhaug og Mari Aas. Foto: Andreas Reitan

Ti år gir rett til en tenkepause. Men på Storsylen Opp sin jubileumsfest lørdag kveld ble det klart at motbakkeløpet vil bli arrangert også i 2019.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Festmiddag med tacobuffet, kaffe og jubileumskake, taler, gaveoverrekkelser og bildekavalkade.

Terrengløpeskoene og jervendukene var lørdag kveld byttet ut med festantrekk, og det var en stolt hovedkomitè som kunne ønske velkommen til ei oppsummering etter de første ti utgavene av Storsylen Opp.

KAKE: Ingen jubileumsfest uten jubileumskake! Foto: Andreas Reitan

I utgangspunktet en vill idè unnfanget på kjøkkenet i Rasmustrøa (heimplassen til Niklas Dyrhaug), der Niklas og Mari Aas fant ut at et motbakkeløp opp Storsylen måtte være det mest spektakulære av alle norske motbakkeløp.
Så var det å få med seg to til på laget, og dermed var det gjort. Jo Vegard Hilmo og Ola Morten Græsli utgjorde sammen med Niklas og Mari den første hovedkomiteen, og de samme fire hovedkomitè i jubileumsåret og vertskap i Tydal Kulturhus lørdag kveld.

- Det var slett ikke alle som trodde på ideen, tvert i mot, men vi fikk med oss Tydal IL og etter hvert svært mange solide samarbeidspartnere, forteller Niklas Dyrhaug.

Hør intervju med Niklas Dyrhaug, Mari Aas, Jo Vegard Hilmo og Ola Morten Græsli

Dronninga av Sylen

Det må da være Anne Nevin? Tja, De tre herrene i hovedkomitè-kvartetten berømmet så absolutt Anne Nevin, men lot ikke anledningen gå fra seg lørdag kveld. Mari Aas sier nemlig takk for seg etter ti år i hovedkomiteen, og sjelden har vel en tydaling fått så mye skryt, og velfortjent skryt, som Mari fikk denne jubileumskvelden. - Det er Mari som er dronninga av Sylen, fastslo Niklas, Olis og Jo Vegard unisont.
Gutta takket for samarbeidet og overrakte et maleri av nettopp Storsylen, malt av tydalingen Ragnhild Engan.

DRONNINGA av Sylen, Mari Aas, med gaven fra de tre gutta i hovedkomiteen. Foto: Andreas Reitan

- Må erstattes av tre

Også Tydal IL var representert i kulturhuset lørdag kveld.- Vi kan ikke erstatte Mari med èn ny. Vi må ha tre for å fylle den jobben hun har utført, sa leder i Tydal IL, Kjell Olav Græsli i sin hilsningstale. Han garanterte imidlertid for å greie den jobben. - Rekrutteringa er allerede godt i gang, sa Græsli som hadde med blomster til de fire som takk for innsatsen.

Kommunal velvilje

Rådmann Heidi Horndalen berømmet både initiativet og stayerevnen til arrangøren. - Jeg burde vel hatt med meg en sjekk eller en jubileumsgave. Jeg har ingen av delene, men lover å stille med positiv velvilje i diskusjonene om framtida for løpet. Sylan har blitt en merkevare, ikke minst på grunn av det dere har skapt, sa hun.

Moltesåpe fra Alveland

Svein Spjelkavik representerte en av sponsorene. - Ben Eidissen er på guttetur med sønnene sine, så da sendte han meg. Heldigvis, la han til, før han skrøt av rådmann Horndalen. - Du har forstått det. Dette er en merkevare så solid at den bare må kultiveres videre.

Spjelkavik har tydeligvis tapt hjertet sitt til Tydal. - Jeg er fra ei lita bygd sjøl og vet hvor viktig det er å holde sammen og ha trua på det vi gjør, sa han og imponerte med tydalskunnskap langt over gjennomsnittet.

Han hadde med seg molte-såpe fra Alveland på Andøya til de fire gründerne.

Skryt fra Hommelvik IL

Knut Erling Flataker hilste fra naboene i Hommelvik IL. Han har deltatt i samtlige utgaver av Storsylen Opp, ofte med utgangspunkt i skigruppas høstsamlinger på Nedalshytta - Nå har nettopp arrangert den sjette utgaven av Hommelvik Grand Prix. Ikke mange trodde på det heller. Det gjelder likevel å ha trua på det en gjør. Vi kommer alle til å oppleve både medgang og motgang, men må ikke gi opp, sa Flataker. Han lovte forøvrig å delta i minst ti år til.

Foto: Storsylen Opp

Foto: Storsylen Opp

Foto: Storsylen Opp

STAFETT: To tredjedeler av Tydal ILs kommende stafett-håp deltok på festen, Niklas Dyrhaug og Vegard Sivertsgård. Den tredje, Magnus Stensås, vant rulleskirennet, men måtte dra rett etter premieutdelinga. Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

ANNONSE