ANNONSE
Annonse

Snøproduksjon i gang på Selbuskogen

Snøkanonene var i gang torsdag kveld. Nå blir det en liten pause frem til det blir kaldere igjen. Foto: Selbuskogen skisenter

Torsdag kveld startet produksjonen av kunstsnø på Selbuskogen skisenter. Nå håper driftssjefen på minusgrader fremover.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Nå begynner det å bli hvitt på Selbuskogen. Vi har produsert litt snø selv, og så fikk vi litt hjelp ovenfra i dag også. Men det er vel heller lite til å gå på ski ennå, sier driftssjef ved Selbuskogen skisenter, Per Røsseth.

Etter flere dager med minusgrader ble kunstsnøproduksjonen startet torsdag kveld.

– De siste dagene har det stort sett blitt kaldere enn det som var meldt. Derfor bestemte vi oss for å starte opp i går kveld, men da slo det motsatt og ble litt mildere enn det var meldt, sier Røsseth.

Litt for varmt natt til fredag

Han forteller at det bør være kaldere enn minus fire for kunstsnøproduksjon. I natt lå det rundt minus tre.

– Det er i grenseland. Da ser vi at det blir mer vann enn snø rett under kanonen. Men det er produsert en del snø, som skal ligge ei stund nå, og så skal det skyves ut etter hvert.

Nå vil de vente med mer produksjon til det blir kaldere.

– Vi går og ser på værmeldinga, sier Røsseth.

– Tror du det vil være mulig å gå på ski snart?

– Jeg håper det. Det ser i hvert fall greit ut. Alt ligger til rette til å begynne å gå på ski. Løypene er merket og pusset, så jeg håper vi kan ønske alle velkommen til Selbuskogen ganske snart, sier han.

Problemer med lysløypa

I sommer ble nesten 100 lyspunkt i løypa på Selbuskogen skiftet ut til led-lys, men for to uker siden ble det oppdaget at flere av pærene var mørke.

– Etter hvert regnet vi i alle fall 80 lyspærer som var helt mørke, og da var det litt krise. Det ble bestilt nye pærer og elektriker var inne i bildet for å vurdere hva kunne ha hadde skjedd. Vi er fortsatt ikke helt sikre, men vi tror kanskje det var spenningsvariasjoner på nettet som gjorde at pærene røk, sier han og fortsetter:

– Pærene kommer fra Kina, så det tok litt tid å få dem hit. Så egentlig var det greit det skjedde på den tida det gjorde, så det ikke gikk utover så mange.

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Vogntoget sperret fylkesvei 705 delvis i nesten ett døgn.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

- Det snør ikke spor

- Det snør ikke spor

Det er vinterferie i store deler av fylket, og mange benytter seg av fantastiske skispor. Men hvor kommer skisporene fra?....

The Voice-Jeremy gjestet lørdagssendinga

The Voice-Jeremy gjestet lørdagssendinga

Jeremy Shifflets telefon har ikke stått stille siden han opptrådte på TV fredag kveld. Hør intervjuet her!

Første solcelletak i Selbu

Første solcelletak i Selbu

I Trøndelag sjekket 25.000 husstander taket sitt for å se om de kan montere solceller, mer enn en tredobling fra året før, forteller leverandøren Otovo. Nå har Selbu fått sitt første solcelletak.

Valglista for Tydal AP er klar

Valglista for Tydal AP er klar

Tydal Arbeiderparti har avholdt sitt nominasjonsmøte. Samarbeidet med SV er over og Tydal Arbeiderparti stiller egen liste.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE