Nea Radio

Snøproduksjon i gang på Selbuskogen

Snøkanonene var i gang torsdag kveld. Nå blir det en liten pause frem til det blir kaldere igjen. Foto: Selbuskogen skisenter

Torsdag kveld startet produksjonen av kunstsnø på Selbuskogen skisenter. Nå håper driftssjefen på minusgrader fremover.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Nå begynner det å bli hvitt på Selbuskogen. Vi har produsert litt snø selv, og så fikk vi litt hjelp ovenfra i dag også. Men det er vel heller lite til å gå på ski ennå, sier driftssjef ved Selbuskogen skisenter, Per Røsseth.

Etter flere dager med minusgrader ble kunstsnøproduksjonen startet torsdag kveld.

– De siste dagene har det stort sett blitt kaldere enn det som var meldt. Derfor bestemte vi oss for å starte opp i går kveld, men da slo det motsatt og ble litt mildere enn det var meldt, sier Røsseth.

Litt for varmt natt til fredag

Han forteller at det bør være kaldere enn minus fire for kunstsnøproduksjon. I natt lå det rundt minus tre.

– Det er i grenseland. Da ser vi at det blir mer vann enn snø rett under kanonen. Men det er produsert en del snø, som skal ligge ei stund nå, og så skal det skyves ut etter hvert.

Nå vil de vente med mer produksjon til det blir kaldere.

– Vi går og ser på værmeldinga, sier Røsseth.

– Tror du det vil være mulig å gå på ski snart?

– Jeg håper det. Det ser i hvert fall greit ut. Alt ligger til rette til å begynne å gå på ski. Løypene er merket og pusset, så jeg håper vi kan ønske alle velkommen til Selbuskogen ganske snart, sier han.

Problemer med lysløypa

I sommer ble nesten 100 lyspunkt i løypa på Selbuskogen skiftet ut til led-lys, men for to uker siden ble det oppdaget at flere av pærene var mørke.

– Etter hvert regnet vi i alle fall 80 lyspærer som var helt mørke, og da var det litt krise. Det ble bestilt nye pærer og elektriker var inne i bildet for å vurdere hva kunne ha hadde skjedd. Vi er fortsatt ikke helt sikre, men vi tror kanskje det var spenningsvariasjoner på nettet som gjorde at pærene røk, sier han og fortsetter:

– Pærene kommer fra Kina, så det tok litt tid å få dem hit. Så egentlig var det greit det skjedde på den tida det gjorde, så det ikke gikk utover så mange.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...