ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rørosrittet avlyst.

Fra fjorårets ritt. Foto: Haakon Funderud Lundqvist/Rørosrittet

Forrige uke ble det kjent at Pilegrimsrittet blir avlyst. Nå skjer det samme med Rørosrittet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2017 kl 11:12

ANNONSE
Annonse

Opp av Sofaen AS som arrangerer Rørosrittet melder onsdag at årets utgave av sykkelrittet er avlyst.

I meldinga står det at det dessverre er en markant nedgang i antall deltakere for de fleste sykkelritt i Norge. Og mange har de seneste årene, og også i år blitt lagt ned eller avlyst. Siste eksemplene er klassikerne Femundrittet og Pilegrimsrittet som måtte velge å avlyse på grunn av for få forhåndspåmeldte. Alle arrangører av sykkelritt er helt avhengige av at deltakere melder seg på arrangementet i forkant av rittet. Trenden nå er at mange melder seg på de siste dagene og dagen før rittet. Dette gjør det særdeles vanskelig og skaper store utfordringer for en arrangør før start av rittet.

I tillegg til 70 prosent nedgang med forhåndspåmeldte i forhold til samme tid i fjor, så har vi også noen utfordringer med at vi må endre trase. Utvidet verning av Møllmannsdalen medfører at vi må endre løype med de utfordringene og kostnadene dette måtte medføre. Vi tar derfor ikke sjansen på å arrangere ritt i år. For å gå i null må vi ha 200 deltagere, og under en måned før rittdato er det 21 påmeldte.
Dette tilsier at vi ikke legger ned Rørosrittet i sin helhet, men at Rørosrittet ikke blir arrangert i 2017. Vi kommer til å vurdere mulighetene for ritt i 2018. De forhåndspåmeldte vil selvfølgelig få refundert sin avgift, heter det i pressemeldinga fra Opp av Sofaen AS.

Lille Rørosrittet som er en sykkeldag med ritt for barn opp til 12 år arrangeres som planlagt 3. september.

Som et plaster på såret så inviterer nå arrangøren til en forsmak av RørosCampen, som er en stisykkelcamp for de sykkelinteresserte i alle aldre, nivåer og sykkelkunnskaper.

– 2. og 3.september legges det opp til mange guidede sykkelturer i Norges absolutt fremste stiterreng, Vi jobber også med å skape en god sosial ramme med tanke på mat, musikk og sosial sammenkomst. Vi ønsker at dette allerede i 2018 skal bli en større satsing, så derfor vil årets utgave bli en forsmak på det som kommer i 2018, melder arrangøren.

Takket være sponsorer så kan Opp av Sofaen fremdeles fortsette med arrangement som Ryrunden, An-Magrittet og Rørosrittet/RørosCampen.

Nøkkelord

ANNONSE