Nea Radio

Robert Sørlie vant Femundløpet

Robert Sørli Foto: Marit Langseth

Sørlie gikk inn til sin tolvte seier i F600.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2018 kl 11:52

- Nå er jeg egentlig lettet over at jeg er kommet i mål. Jeg er fornøyd. Har vært ute siden fredag, så det er godt å være ferdig, sier vinneren av F600, Robert Sørlie.

Klokken 10.17 kom han inn til mål på Øra stadion på Røros. Da hadde han vært ute i nesten tre døgn.

- Det har vært et løp med mye vær. Hundene har vært kjempegode hele veien. De har vært løpsvillige, glade og fornøyde. De har spist godt og det har ikke vært noe tull i det hele tatt, sier Sørlie.

Saken fortsetter etter lydklippet.

- Seieren henger høyt

Dette er Sørlies tolvte seier i Femundløpet 600.

- I og med at jeg blir 60 år nå, så henger denne seieren veldig høyt. Jeg er jo ikke noen ungdom lenger, så dette må være en av de seirene i Femundløpet som henger høyest, sier han.

Sørlie er Norges mestvinnende hundekjører innen sledehund langdistanse, og har i tillegg til å ha vunnet Femundløpet tolv ganger, vunnet Finnmarksløpet tre ganger og Amundsen Race en gang. For to år siden solgte han nesten alle hundene sine, men han returnerte til sporten allikevel.

- Jeg kom fra Alaska og var skikkelig lei. Jeg beholdte noen valpekull, så jeg hadde sikret meg i tilfelle jeg skulle ombestemme meg. Jeg har drevet med dette i 50 år, så det er ikke så enkelt å gi seg.

Saken fortsetter etter bildet.

Hundene fikk velfortjent kos etter målgang. Foto: Marit Langseth

– Handler om å motivere hundene til å gjøre en jobb

På spørsmål om hva det er som gjør at han vinner, svarer Sørlie at det handler om hardt arbeid og hans forhold til hundene.

- Jeg har en "connection" med hundene, og får de til å gjøre en jobb for meg. Det er det det handler om, å motivere hundene til å gjøre en jobb for deg.

- Hvordan skal du feire?

- Jeg skal ta meg en øl og prate med venner. Ta det med ro, og sove etterhvert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...