Nea Radio

Skihistorisk dag i Ålen Skisenter

Skiløbersoldat Ståle Bremset. Foto: Per Magne Moan

Skiløbercompagniet inviterte til konkurranse i gamle skiøvelser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det Holtaalske Skieløber Compagnie gjennomførte søndag skidag i Ålen Skisenter, med øvelser som sist ble utøvet på 1700-årstallet.

Det ble tatt utgangspunkt i skireglementet fra 1765 og konkurrert i datidens langrenn, det vil si kort løype og med bare en stav, datidens hopp og til slutt datidens utfor. Sistnevnte øvelse foregikk i "maadelig" bakke og med skyting i fart mot blink på "40 - 50 skrids distance".

I alle øvelser ble det trekt ut en premie på 1000 kroner blant deltagerne, noe som fikk rundt 20 personer, for det meste barn og ungdom, til å stille på startstreken.

Skiløbercompagniet var kanskje litt preget av lørdagens to mil lange skitur fra Aunegrenda til Tydal, men ikke verre enn at de fikk til et flott arrangementet i skisenteret.

Det hele startet med litt historie av skihistoriker Kristen Mo. Han vet det meste som er å vite om ski og han kunne blant annet røpe at skisportens vugge, så langt i fra er Morgedal.

Hør intervju med Kristen Mo her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...