Nea Radio

– Gå gjennom loft og kjellere etter utstyr

Stig Moen er leder i skigruppa til Røros IL. Foto: Nils Kåre Nesvold

Lørdag er det klart for byttedag på Røros. Har du gammelt vinterutstyr liggende kan det nå få nytt liv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Folk som har gammelt vinterutstyr liggende kan bytte inn det, og de som ser etter rimelig skiutstyr kan komme og få kjøpt det, forteller leder i skigruppa i Røros IL, Stig Moen.

Lørdag er det klart for den årlige byttedagen av vinterutstyr på Røros.

– Vi får ofte inn en del ski, staver, alpinski, hjelmer, skøyter, skisko og skiklær, men vi har også hatt akebrett og snøbrett. Det er mange muligheter, sier Moen.

Den som gir fra seg utstyret bestemmer også hva det skal koste, og om det eventuelt skal gies bort gratis.

– Litt for få som leter gjennom loft og kjellere

Han forteller at det er to grunner til at de arrangerer dette. Den ene grunnen er for å øke levetiden til vinterutstyr, og den andre er for å minske kostnadene rundt vinteraktiviteter.

– På denne måten kan man kanskje rekruttere noen som synes det er dyrt å få tak i nytt utstyr hele tiden. Unger vokser jo, og det blir fort kostbart hvis man må kjøpe nye skilengder til ungene hvert år.

Byttedag er blitt arrangert flere år tidligere, og Moen forteller at det har vært varierende hvor populært arrangementet har vært.

– Det er mange ser etter utstyr, og så er det litt for få som tar jobben med å gå gjennom loft og kjellere og plukke opp utstyr som er brukt, som sikkert blir stående i mange år før de blir kastet. Da er det bedre å lete frem det og gi det til noen som har bruk for det, sier han.

Innlevering torsdag og fredag

For den som har utstyr de gjerne vil gi videre til noen som trenger det, kan det leveres til Sparebank 1 på torsdag fra kl. 10 til 16 og fredag fra 10 til 18.

– I tillegg har man mulighet til å levere på lørdag. Den som vil komme og se etter bruktutstyr har mulighet til det på lørdag fra kl. 10 til 13 hos Sparebank 1, sier Moen.

Moen har også planer for søndagen. Da har nemlig skigruppa og skiskyttergruppa kafeteriaen på Skistuggu, og der vil det være mulig for unger å prøve skiskyting.

– Vi har fått tak i noen lasergevær så vi kan skyte på blink. I tillegg legger vi opp til en form for «Mesterens mester» med ei løype rundt Skistuggu, sier han.

– Så jeg oppfordrer alle til å legge søndagsturen om Skistuggu.

Hør hele intervjuet med Stig Moen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...